Ajuntament de Girona Inici .  Agenda .  Informació .  Plànol de la ciutat .  Contacte .  Cerca .  Mapa del web
Us trobeu a: El portal de la ciutat - Arxiu - Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI)

Actualitat

"La Coma Cros de Salt engega el primer viver d'empreses culturals del país"

13/11/09 - La Incubadora ocuparà 900 metres quadrats i està previst que es posi en marxa l'any vinent

Imatge il·lustrativa de la notícia

[ AMPLIAR IMATGE ]

CARLES RIBERA.
La factoria cultural Coma Cros de Salt posarà en marxa una iniciativa pionera a Catalunya de viver d'empreses relacionades amb les indústries culturals. El projecte es diu Incubadora per a Empreses Creativo Culturals i ocuparà 900 metres quadrats de la fàbrica, destinats a una dotzena de projectes empresarials relacionat, entre d'altres, amb la producció teatral, musical, el disseny o l'arquitectura i l'interiorisme. La inversió total en el projecte, finançat per fons europeus, la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament saltenc, serà d'1,3 milions d'euros. L'obra es preveu que s'acabi l'octubre vinent, per obrir abans de finals del 2010.

«La cultura és vista sovint com a font de despesa. Ara volem que també es pugui entendre com un motor de creació de riquesa i llocs de treball.» Amb aquest objectiu fonamental va presentar ahir l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, la Incubadora per a Empreses Creativo Culturals, una aposta per impulsar la innovació, la millora professional i, sobretot, convertir el complex de la Coma Cros en un pol d'atracció cultural que ja disposa actualment de projectes residents: l'Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM) o el Centre d'Arts Escèniques El Canal.
Dotze empreses
El projecte de la Incubadora es posarà en marxa d'aquí a un any amb una dotzena de projectes empresarials que seran seleccionats entre els emprenedors que presentin un pla d'empresa viable econòmica i tècnicament, tot i que no només estarà obert a projectes sinó també a empreses que tinguin un recorregut incipient. La selecció està restringida a propostes de l'àmbit de les indústries culturals, i ahir es van posar com a exemples els estudis de gravació, la creació de pàgines web, els productors teatrals i musicals, els estudis de disseny, els segells discogràfics o els estudis d'interiorisme i d'arquitectura, tot i que no està restringit només a aquests sectors. El centre disposarà de 900 metres quadrats i tindrà tres treballadors, que oferiran serveis d'assessorament i gestió a les empreses. La cessió de l'espai, que serà d'un màxim de tres anys, després dels quals es buscaran nous emprenedors, es farà a canvi d'un lloguer. «Vam considerar que no podíem fer-ho totalment gratuït, però el preu serà molt més baix del que puguin trobar al mercat», va explicar Pineda.

La Incubadora de la Coma Cros, tot i està oberta a tothom, prioritzarà les propostes amb criteris de proximitat geogràfica, amb una ambició que ultrapassa l'àmbit gironí, ja que, segons el vicepresident de la Diputació de Girona, Joan Pluma, pretén ser «referent europeu». (...)

Text sencer a: La Coma Cros de Salt engega el primer viver d'empreses culturals del país. El Punt. 13/11/2009

TORNAR

© 2021 Ajuntament de Girona. Plaça del Vi, 1 - 17004 Girona - Tel. 972 419 000 / 972 419 010 - contacte

ESPAÑOL  |  FRANÇAIS  |  ENGLISH  |  ITALIANO  |  DEUTSCH