Ajuntament de Girona

  butlletí TRIMESTRAL                                                                                       NÚMERO 5  |  FEBRER 2019

 

 

Parlem de les conductes de risc a les xarxes socials

Jordi Bartomeu

OFICINA DE RELACIONS AMB LA COMUNITAT DELS MOSSOS D’ESQUADRA DE GIRONA

Treballa estretament amb la regidoria d’educació ,a les comissions de seguiment de l’Absentisme, Projecte Educatiu de Ciutat i Educació Digital. Bartomeu ens parla d’un model policial proper a les persones, de caire preventiu i assistencial. Ens explica que tenim el repte de saber educar sobre el grau d’integració de la tecnologia a les nostres vides. Expert en assetjament escolar, consum de tòxics i utilització segura d’Internet, creu que la seguretat l’hem de treballar Mossos i comunitat de forma conjunta. Respecte la pel·lícula del Cinefòrum, afirma que mai ens hem de deixar portar per la ràbia i prendre’ns la justícia per la nostra pròpia mà.

 

 

Recursos i opinió

Assetjament a tan sols un clic

Lídia Juanmartí

“El WhatsApp s’ha convertit en la principal eina d’assetjament dels menors i aglutina el 80% dels casos de ciberassetjament registrats.”

“Sweetie”, la nena virtual

 “Sweetie”, la nena virtual creada per localitzar abusadors de menors.

Hàbits -ciber- saludables

Mantenir els dispositius al dia, és a dir, amb les darreres actualitzacions dels fabricants instal·lades tant al sistema operatiu com programes o aplicacions és garantia, d’una banda, de funcionament òptim, i, de l’altra, de seguretat.

Guia per a l’ús segur de les xarxes socials

CESICAT Guia dirigida a totes aquelles persones que utilitzen sovint les xarxes socials virtuals o que tenen fills que hi participen. La guia és útil tant per a xarxes amb una finalitat lúdica (Facebook, Tuenti, MySpace, Twitter o Flickr), com per a xarxes socials de perfil professional (LinkedIn o Xing).

 

 

Enllaços destacats

VIII Cicle de Cinefòrum d’educació

 

                    

Segona Sessió 2018/19: Parlarem de l’ús de les xarxes socials partir de la pel·lícula “Hard Candy” (any 2005, David Slade). Conduirà el debat el Sr. Jordi Bartomeu, Mosso d’Esquadra a la Oficina de Relacions amb la Comunitat .

Educació Digial

 

Espai on els pares i mares, els mestres i professorat, i totes aquelles persones interessades en el món de les tecnologies i les xarxes socials, trobareu informació general i propostes d'activitats didàctiques que us poden orientar en com utilitzar de manera més adequada les aplicacions mòbils, les xarxes socials... que sovint fan servir els nostres fills i filles menors d'edat

 

Què fa el CEM

Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE)

Centres educatius

de Girona

Espais de formació

Enllaços d’interès

Bústia de suggeriments

 

 

Aquesta tramesa s’ha efectuat perquè les vostres dades de contacte són en el fitxer automatitzat Mailings de l'Ajuntament de Girona. D’acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal podreu exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició per telèfon (972 419 403), per correu electrònic (cem@ajgirona.cat) o per correu postal a la secretaria tècnica del CEM (pl. del Vi, 1, 17004 Girona).

 

© Ajuntament de Girona – Consell Municipal d’Educació

    Pl. del Vi, 1 – 17004 GIRONA - Tel: 972 419 403 – cem@ajgirona.catwww.girona.cat/cem