Ajuntament de Girona

  butlletí TRIMESTRAL                                                                                        NÚMERO 4  |  OCTUBRE 2018

 

 

Parlem de totalitarisme i autoritarisme

Rabai Faress

President de l’associació SIRAJ per la cultura i la creativitat-Girona i Vicepresident de l’associació Escudella Solidària-Girona

Parlem amb en Rabai Farres, president de l'Associació SIRAJ per la Cultura i la Creativitat, de Girona.  Ell defensa un sistema educatiu amb una estratègia integral que inclogui la família, l'escola, els mitjans de comunicació i la vida al carrer.

Aconsella veure la pel·lícula sobre l'autoritarisme que programa el cinefòrum perquè te un missatge molt directe pels joves. I cal parlar-ne."

 

 

Recursos i opinió

Pedagogia de la tolerancia

Paulo Freire

“La tolerància, entesa com la possibilitat de conviure amb l'altre, amb el diferent, és un dels conceptes de major vàlua en la societat actual.”

L’autoritat sense autoritarisme

Associació de Mestres Rosa Sensat

“Lautoritat, una temàtica, un valor, un concepte que ha entrat en crisi, que és qüestionat, que genera incertesa tant en el petit món de l’educació com en la societat, aquest món complet en què vivim i en el qual, com a mestres i professors, tenim el deure d’educar. Precisament per això el títol del Tema General de la 47a Escola d’Estiu de Rosa Sensat ha estat “Autoritat sense autoritarisme”.

Stanley MILGRAM, Experiment sobre la obediència a la autoridad

Experiment de Satnley Milgram realizat l’any 1961 sobre l’obediència total al líder. Amb aquest, es volia esbrinar fins a quin punt la gent és capaç d’obeir a l’autoritat, executar a un estrany sota les odres d’un superior.

Philip Zimbardo / Experiment de la presó de Stanford

L’experiment va ser realitzat l’any 1971 per un equip d’investigadors liderat per Philip Zimbardo, de la Universitat de Stanford. Aquest és un estudi psicològic sobre la influència d’un ambient extrem, la vida a la presó, en el comportament humà depenent dels rols socials que es desenvolupen (captiu o guàrdia). L’experiment va tenir que ser aturat abans de ser finalitzat degut als resultats que s’observaren.

“L’Onada” (any 2008, Dennis Gansel)

Pel·lícula sobre el totalitarisme i autoritarisme, us animem a veure-la en el proper Cinefòrum organitzat per la Comissió de Comunicació i amb la col·laboració del Museu del Cinema. Serà el proper dimarts 27 de novembre de 2018, a les 18h, al Museu del Cinema.

 

 

Enllaços destacats

VIII Cicle de Cinefòrum d’educació

 

                    

Primera sessió 2018/19: Parlarem de totalitarisme i autoritarisme a partir de la pel·lícula “L’Onada” (any 2008, Dennis Gansel). Conduirà el debat el Sr. Rabai Faress, president de l’associació SIRAJ i Joaquim Rodríguez, regidor de l’Ajuntament de Girona.

Educació 360

 

Volem que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida i connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. Volem que cada infant i jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

 

Què fa el CEM

Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE)

Centres educatius

de Girona

Espais de formació

Enllaços d’interès

Bústia de suggeriments

 

 

Aquesta tramesa s’ha efectuat perquè les vostres dades de contacte són en el fitxer automatitzat Mailings de l'Ajuntament de Girona. D’acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal podreu exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició per telèfon (972 419 403), per correu electrònic (cem@ajgirona.cat) o per correu postal a la secretaria tècnica del CEM (pl. del Vi, 1, 17004 Girona).

 

© Ajuntament de Girona – Consell Municipal d’Educació

    Pl. del Vi, 1 – 17004 GIRONA - Tel: 972 419 403 – cem@ajgirona.catwww.girona.cat/cem