Ajuntament de Girona

  butlletí TRIMESTRAL                                                                                     NÚMERO 3  |  Març DE 2018

 

 

Parlem de violència de gènere

Miquel Barnera

PSICÒLEG, TERAPEUTA FAMILIAR AL SIAD DE GIRONA

Parlem amb en Miquel que serà el conductor de la última sessió del Cinefòrum Educació d'aquest curs.  En Miquel té una llarga experiència professional i coneix de ben a prop la problemàtica de la violència de gènere i  el seu impacte sobre els menors . Ens explica que els nens i les nenes són també “víctimes directes”  de la violència masclista igual que les seves mares i que és molt important fer visible aquesta circumstància.  Li preguntem pels reptes de l'escola actual i ho té clar: l'educació emocional.

 

 

Recursos i opinió

Niños y niñas que sufren la violencia de género en la pareja

Las heridas de la violencia

Raúl Lizana Zamudio

Des del SIAD ens proposen la lectura de dos articles d'aquest especialista. Són textos de fa alguns anys, malauradament molt vigents,  on s'explica molt bé els protagonistes oblidats de la violència de gènere, els fills, i com les mateixes dones víctimes de maltractaments en l'àmbit de la parella poden ser capaces de protegir la seva integritat moral.

 

 

Recursos senzills per treballar la igualtat de gènere amb infants

Fundació Catalana de l'esplai, 2017

Recull d'activitats per infantil, primària, secundaria que tenen l'objectiu  educar els infants en la coeducació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Cambia el cuento

Aquest  vídeo “Canvia el Conte” de Litlle Revolutions,  està editat com a recurs per la coeducació des de la infància i empra alguns contes infantils tradicionals per prendre consciència  d’herències culturals que normalitzen la violència de gènere.

 

 

Enllaços destacats

VII Cicle de Cinefòrum d’Educació

Tercera sessió 2017/18:  Parlarem de violència de gènere a partir del documental “Mamá, duérmete que yo vigilo” (any 2012). Conduirà el debat en Miquel Barnera, coordinador del SIAD de l’Ajuntament de Girona.

A l’acte també hi serà present la Sra. Cristina Vila de Litlle Revolutions.

 

 

 

Beca Joaquim Franch

 

18a Convocatòria de la Beca Joaquim Franch 2018.
El termini de presentació de la sol·licitud i del projecte finalitzarà el 28 de setembre de 2018.

Per a projectes i iniciatives d'interès social en matèria d'educació cívica.

 

 

Què fa el CEM

Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE)

Centres educatius

de Girona

Espais de formació

Enllaços d’interès

Bústia de suggeriments

 

 

Aquesta tramesa s’ha efectuat perquè les vostres dades de contacte són en el fitxer automatitzat Mailings de l'Ajuntament de Girona. D’acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal podreu exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició per telèfon (972 419 403), per correu electrònic (cem@ajgirona.cat) o per correu postal a la secretaria tècnica del CEM (pl. del Vi, 1, 17004 Girona).

 

© Ajuntament de Girona – Consell Municipal d’Educació

    Pl. del Vi, 1 – 17004 GIRONA - Tel: 972 419 403 – cem@ajgirona.catwww.girona.cat/cem