Ajuntament de Girona

  butlletí                                                                                                            NÚMERO 2  |  GENER DE 2018

 

 

Parlem de cooperació

Lluís Puigdemont

Director de la Fundació SER.GI

Parlem amb en Lluís, que té àmplia experiència professional i de voluntariat en el món cooperatiu de Girona i serà el conductor de la segona sessió del Cicle de Cinefòrum d'educació d'aquest curs. Ens explica que el documental “Girona, ciutat solidària i cooperant”, és un bon testimoni de la feina de cooperació  i de sensibilització en l'Educació pel Desenvolupament que es fa a les nostres comarques. Diu que malgrat les circumstàncies no ens hi ajuden, cal seguir treballant per canviar el món i transformar-lo per fer-lo més just.  

 

 

Recursos i opinió

Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries (CeDRe)

C. Mestre Francesc Civil, 3 baixos, 17005 Girona

Audiovisuals, bibliografia, jocs, exposicions i maletes pedagògiques. Un espai de consulta, préstec i assessorament en recursos d’Educació per al Desenvolupament, Pau, Drets Humans, Cooperació i Justícia social. El lloc web de CeDRe disposa d’un cercador de recursos per tipus, tema, edat i durada molt interessant!

Solidaritat made in Girona

Sònia Cervià

En aquest article es fa un repàs a la  trajectòria de la Coordinadora d'ONG Solidàries a Girona i de les campanyes que s'han anat fent en els 24 anys de vida de l'entitat. Per a les persones implicades en les ONG solidàries, la cooperació és un deure moral, polític i de país, del Nord cap al Sud. La voluntat de les entitats de la Coordinadora es transmetre a la societat gironina que la solidaritat no és caritat i que el valor de les ONGD rau en la transformació de les consciències.

 

 

Enllaços destacats

VII Cicle de Cinefòrum d’Educació

Segona sessió 2017/18:  Parlarem de cooperació i educació a partir del documental Girona, ciutat solidària i cooperant (any 2016). Conduirà el debat en Lluis Puigdemont, director de la Fundació SER.GI i comptarem amb la participació de gent de la Coordinadora d'ONG Solidàries de Girona.

DENIP

Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. Campanya, promoguda per la Coordinadora d’ONG Solidàries i els ajuntaments de Figueres i Girona.

 

Què fa el CEM

Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE)

Centres educatius

de Girona

Espais de formació

Enllaços d’interès

Bústia de suggeriments

 

 

Aquesta tramesa s’ha efectuat perquè les vostres dades de contacte són en el fitxer automatitzat Mailings de l'Ajuntament de Girona. D’acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal podreu exercir el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició per telèfon (972 419 403), per correu electrònic (cem@ajgirona.cat) o per correu postal a la secretaria tècnica del CEM (pl. del Vi, 1, 17004 Girona).

 

© Ajuntament de Girona – Consell Municipal d’Educació

    Pl. del Vi, 1 – 17004 GIRONA - Tel: 972 419 403 – cem@ajgirona.catwww.girona.cat/cem