Notícies

Girona, Temps de Flors consolida l'èxit de públic

31/05/17 | Girona, Temps de Flors tanca una nova edició amb èxit de públic i augmenta el nombre pernoctacions a la ciutat.

L’església de Sant Lluc, el claustre i els soterranis de la catedral i el Museu d’Història de Girona han estat els espais més visitats de la 62a edició de l’esdeveniment. Els punts d’informació turística han registrat un total de 8.278 enquestes, una xifra molt similar a la de l’edició passada (en la qual se’n van comptabilitzar 8.510). La nacionalitat dels visitants ha estat majoritàriament de l’Estat espanyol, amb un 68,14%. Els francesos es mantenen en segona posició, amb un 12,44%, i els turistes provinents del Regne Unit són un 5% del total. Pel que fa al turisme asiàtic, ha augmentat un 83% respecte a l’any passat.

En relació amb els museus municipals, aquests han rebut un total de 217.446 visitants. Els establiments d’allotjament han arribat a una mitjana d’ocupació del 88,45%, gairebé quatre punts per sobre de la mitjana de l’any passat (84,59%). En el marc de la proposta Gastroflors s’han servit 17.000 menús i 4.200 productes relacionats amb Flors de Nit (un 10% més que l’any anterior).

Per últim, arran de l’increment del nombre de trenets i les noves parades durant Girona, Temps de Flors, cal subratllar també l’augment d’usuaris aquest any respecte a l’any anterior. Enguany han fet ús del trenet un 37,90% més de persones que l’any anterior.