NotÝcies

El programa d'activitats de Setmana Santa inclou actuacions musicals, la tradicional processˇ del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies

07/04/17 | La processˇ del Sant Enterrament tornarÓ a ser l’acte principal de Setmana Santa amb la participaciˇ dels Manaies.

L'Ajuntament de Girona, la Junta de Confraries i l'Associaciˇ de Jes˙s Crucificat – Manaies de Girona han presentat el programa de Setmana Santa d’aquest any. Com cada any, l’acte principal serÓ la ja tradicional processˇ del Sant Enterrament, amb la desfilada dels Manaies de Girona, un acte que atreu un gran nombre de visitants a la ciutat.
Els actes comenšaran el 6 d’abril amb la lectura del pregˇ inaugural, a cÓrrec de la directora de CÓritas Diocesana de Girona, Maria Dolors Puigdevall. La processˇ del Sant Enterrament tindrÓ lloc el divendres 14 d’abril a les 21 h, sortirÓ des de la catedral de Girona i acabarÓ en el mateix punt a les 23 h, aproximadament. Com a novetat, destaca la incorporaciˇ a la processˇ de la coral de Verges i d’un grup de timbalers, que ambientaran l’acte.
La Setmana Santa inclourÓ tambÚ altres activitats. Els dies 8 i 9 d’abril, a les 18 h, se celebrarÓ el concert de m˙sica sacra a les esglÚsies del Mercadal i de la Mare de DÚu dels Dolors, respectivament. El dia 8 d’abril hi haurÓ la Fira del Ram a la rambla de la Llibertat, i el dissabte 15, la banda de m˙sica La Lira, de VilafamÚs, organitzarÓ una cercavila popular.
A mÚs, durant la setmana es podrÓ visitar la mostra Exposanta 2017 a l’esglÚsia de la Mare de DÚu dels Dolors, del 9 al 13 d’abril, i l’exposiciˇ de l’esglÚsia de Sant Lluc, que s’allargarÓ fins al 14 d’abril al Castrum dels Manaies.