Notícies

L'exposició "Girona plató" mostra la transformació de la ciutat a pel·lícules i sèries

29/06/16 | La mostra de la Casa Pastors explica els diferents papers que ha interpretat Girona des dels orígens del cinema fins a "Joc de trons"

El rodatge de la sèrie Joc de trons a Girona ha projectat internacionalment la ciutat com a plató, però aquest no és un fenomen nou: des de fa un segle, Girona ha estat escollida en nombroses ocasions com a escenari de ficcions cinematogràfiques i televisives. Mostrar com s'ha transformat la ciutat per a pel·lícules i sèries, i també en anuncis publicitaris, és el que proposa l'exposició "Girona plató", un exhaustiu recorregut pels diferents papers que ha interpretat la ciutat en produccions nacionals i internacionals. L'exposició s'ha inaugurat el 18 de juny, a la Casa Pastors, on s'estarà instal·lada fins després de les Fires de Sant Narcís.

Una de les principals protagonistes d'aquesta exposició, la sèrie Joc de trons, hi és representada a través d'imatges, vestuari original utilitzat a la sèrie, material de rodatge i reproduccions de les armes d'alguns dels personatges principals.

Altres dades rellevants de l'impacte del rodatge de Joc de trons a la ciutat són les més d'1,7 milions d'impressions que s'han fet a les xarxes socials des de l'estrena de la sèrie, o la visita de més d'un miler de persones seguidores de la sèrie que es van voler fotografiar assegudes al tron de ferro que va estar instal·lat al vestíbul del Teatre Municipal.

Aquesta exposició està instal·lada a la Casa Pastors, del 18 de juny al 30 de setembre i del 29 d'octubre al 6 de novembre. De juny a agost estarà oberta d'11 a 18 h de dilluns a dissabte i d'11 a 14 h diumenges i festius. El mes de setembre obrirà en el mateix horari però dilluns romandrà tancada. L'accés és gratuït.

La mostra ha estat produïda per l'Ajuntament de Girona, a través del Museu d'Història de Girona, el Museu del Cinema i la Girona Film Office. Ha comptat amb la col·laboració de la Col·lecció Benejam, la Filmoteca de Catalunya, la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i l'empresa Movistar +.

[ INFORMACIÓ ADICIONAL ]