Notícies

Girona guanya el Premi d'Europa 2016 que atorga anualment el Consell d'Europa

27/04/16 | Aquest guardó és el màxim reconeixement que pot rebre una ciutat europea per les seves accions en l'àmbit europeu.

El Consell d'Europa ha distingit Girona amb el Premi d'Europa d'aquest 2016, el màxim guardó que lliura aquesta institució europea anualment i que té com a objectiu reconèixer el foment de l'ideal europeu de les ciutats del continent.

El Consell, ha lloat les nombroses iniciatives mitjançant les quals Girona ha demostrat el seu ferm compromís amb Europa: "Girona és molt activa en les múltiples iniciatives que demostren el seu ferm compromís amb Europa. Busca ser una ciutat educativa i solidària i dóna suport a projectes per sensibilitzar la població local de les causes de les desigualtats econòmiques i per promoure la tolerància, el diàleg, els valors de la cultura de pau i el respecte dels drets humans".

Aquest reconeixement valora tant la tasca de l'Ajuntament com la de les institucions, la dels agents locals i la dels ciutadans i ciutadanes de Girona en el desplegament d'iniciatives, d'accions i de projectes en àmbits diversos, contribuint al reforçament dels lligams i del sentiment de pertinença europea, que són els objectius que els Premis d'Europa promouen.

El Premi d'Europa va ser creat el 1955 per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa i és la màxima distinció que es pot atorgar a una ciutat europea per les seves accions en l'àmbit europeu. El premi consisteix en un trofeu, una medalla, un diploma i una beca per una visita a les institucions europees per als joves de la ciutat guanyadora.

Podeu veure el vídeo de presentació de la candidatura de Girona al premi al següent enllaç [ YOUTUBE ]