Notícies

Les noves propostes d'oci impulsen la 5a edició del Girona10

05/02/16 | Les visites guiades nocturnes a la Catedral, les rutes accessibles al Barri Vell i a les Ribes del Ter i els espectacles al carrer infantils i musicals atrauen centenars de persones

El Girona10 és un esdeveniment de promoció turística de la ciutat que s'està consolidant com la festa major de l'hivern. Algunes de les activitats com les visites guiades a la Catedral, les actuacions musicals, les visites a la Casa Masó o la possibilitat d'adquirir entrades per als espectacles del Teatre i l'Auditori a 10 euros, han tingut un èxit absolut. Sobre aquesta última proposta, el nombre d'entrades venudes aquest 2016 (419) ha estat més del doble que el 2014 (161) i ostensiblement superior a les venudes el 2015 (328).

Les visites nocturnes tematitzades a la Catedral han superat la xifra prevista de 660 persones i han arribat als 766 participants, que se sumen a les 1.034 persones que han fet la visita diürna al temple entre el divendres 29 i el diumenge 31. Cal destacar també la bona acollida de la prova pilot de les visites guiades accessibles al Barri Vell, tant de persones amb discapacitat auditiva com física, i a les Ribes del Ter, a la qual van assistir 38 persones, 21 de les quals amb discapacitat auditiva.

L'ocupació hotelera ha mantingut una xifra similar a les edicions anteriors de la campanya, amb un 75% d'ocupació la nit del divendres i un 95% la nit del dissabte.

Pel que fa a l'oferta de restauració, en aquesta edició es van oferir per mitjà sorteig un total de 2.952 premis (5.904 menús a 10 euros), tot i que finalment entre divendres al migdia i diumenge al vespre es van servir més de 10.000 menús a aquest preu promocional en els restaurants adherits a la campanya i es calcula que se'n poden haver servit uns 10.000 més en establiments no adherits a la campanya. El sector comercial, amb 56 establiments adherits a la campanya, també fa una lectura positiva de la iniciativa.

Cal ressaltar també la bona acceptació de les activitats esportives organitzades, amb més de 600 participants en total i entre les quals hi havia enguany la novetat de la primera edició de la Cursa de Carnestoltes el diumenge 31 de gener.

[ INFORMACIÓ ADICIONAL ]