Notícies

Girona ja té el seu IgersMap, el primer mapa del món creat per i per a instagramers

02/11/15 | L'IgersMap de Girona és el primer mapa del món creat per i per a instagramers. Girona es convertirà així en una de les primeres sis ciutats de l'Estat espanyol que recull en un mapa els punts de la localitat que tenen més interès als ulls dels usuaris de la xarxa social Instagram.

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des de la mirada dels instagramers locals que, responent a la pregunta "on portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10", envien un màxim de 5 imatges dels seus punts preferits. L'objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d'Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants).

En el cas de Girona s'han recollit un total de 116 localitzacions. Els punts populars i, per tant, preferits pels igers de Girona són el pont de les Peixateries Velles, la Catedral, la Muralla, el parc de la Devesa, el passeig de Canalejas, la plaça de Catalunya, la plaça de la Independència, el pont d'en Gómez, el pont de Pedra, el pont de Sant Agustí, el pont de Sant Feliu i la pujada de Sant Domènec.

Aquest mapa fet per instagramers es pot consultar en diferents plataformes a través del web [ GIRONA IGERSMAP ] . L'Ajuntament de Girona ha col·laborat en el projecte reproduint en un format físic el mapa per tal que estigui disponible a les oficines de turisme de la ciutat.