Inici Particiació ciutadana Retransmissió del Ple en directe Notícies del portal de transparècia

Resum del Ple municipal ordinari del 10 de febrer del 2020

dimarts 11 de febrer de 2020

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària corresponent al mes de febrer del 2020. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En el marc de la Comissió Informativa d’Alcaldia es va debatre el punt 4, relatiu a la modificació de l'acord de delegacions de competències del Ple a favor de la Junta de Govern Local. Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

Seguidament es va debatre els quatre punts de la Comissió Informativa de Territori. El primer punt, el punt 5 (Donar compliment al requeriment de la Comissió Territorial d'Urbanisme, de la Generalitat de Catalunya, i completar la documentació de la modificació del Pla Especial del Barri Vell UA- 42 C/ Ginesta aprovada, amb incorporació dels projectes tècnics amb les dades personals censurades), també es va aprovar per unanimitat.

A continuació es va debatre el punt 6, sobre la modificació de l'Ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals. Aquest punt es va aprovar per 9 vots a favor (JuntsxCat) i 18 abstencions (Guanyem Girona, PSC, ERC i C’s). Pel que fa al punt 7, relatiu a l’aprovació inicial de la modificació del Reglament regulador del servei de taxi del municipi de Girona, aquest punt es va aprovar per 20 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, ERC i C’s) i 6 abstencions (PSC).

Per tancar els punts d’aquesta comissió, es va posar a debat el punt 8, que tractava sobre l’aprovació definitiva de la Memòria justificativa, el Projecte d’establiment, el Reglament i els Estatuts de l'empresa Transports Municipals del Gironès SAU i prorrogar-ne la vigència. I en aquest cas, el punt es va aprovar 19 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC), 2 abstencions (C’s) i 6 en contra (PSC). El regidor del PSC Juan Antonio Balbín va explicar en nom del seu grup que votaven en contra en aquest punt perquè no es van tenir en compte les al·legacions presentades pel seu grup i perquè, segons va afirmar “el govern ens demana que aprovem el manteniment del servei en les mateixes condicions que s’estan prestant, sense fer una previsió de les necessitats ni plantejar-se un canvi del servei, etc”.

En l’àmbit de la Comissió Informativa de Drets de les Persones anaven al Ple dos punts: el punt 9, de dissolució del Consorci d'Arts Escèniques Salt-Girona, que es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i C’s) i 6 abstencions (Guanyem Girona); i el punt 10 (Presa en consideració de la Memòria i del Projecte de Modificació de la forma d'execució -per passar de concessió de serveis a contracte de serveis, però mantenint la forma de gestió indirecta- i de l'actualització d'espais del Servei Públic Municipal de Cinema en Versió Original "Cinema Truffaut"; així com de la Modificació del Reglament d'aquest Servei), que es va aprovar per unanimitat.

En referència a la Comissió Informativa Informativa d'Hisenda i Règim Interior es van debatre fins a 7 punts. El punt 11, sobre la modificació de l'article 60 de l'Acord/Conveni Condicions de Treball personal funcionari i laboral Ajuntament Girona, es va aprovar per 25 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, PSC i ERC) i 2 en contra (C’s).

Pel que fa al punt 12 (Aprovació de l'Organigrama de l'Ajuntament de Girona), aquest punt es va per aprovar per 9 vots a favor (JuntsxCat), 12 abstencions (Guanyem Girona, ERC i C’s) i 4 en contra (PSC). La regidora del PSC Isabel Muradàs va votar-hi en contra “mostrant exemples de la seva disconformitat amb exemples com “que el servei de seguretet no té una àrea pròpia o que el servei d’igualtat o l’àmbit de medi ambient tampoc té visibilitat al govern”.

Pel que fa al punt 13, d’aprovació de la denominació d'espais públics, aquest es va aprovar per unanimitat, mentre que el punt 14, sobre l’aprovació de les modificacions de la RLT i la VLT, i el punt 15, sobre la modificació de la plantilla de l'exercici 2020 aprovada per acord de Ple de data 20 de desembre de 2019, aquests es van aprovar tots dos amb 13 vots a favor (JuntsxCat i ERC) i 14 abstencions (Guanyem Girona, PSC i C’s).

Seguint amb els punts de la Comissió Informativa Informativa d'Hisenda i Règim Interior es va debatre també el punt 16 (Pla estratègic de subvencions 2020 - 2023), que es va aprovar per 9 vots a favor (JuntsxCat), 12 abstencions (PSC, ERC i C’s) i 6 vots en contra (Guanyem Girona). El portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, va votar-hi en contra al·legant que “no s’han negociat amb els grups de l’oposició quines línies de subvenció s’haurien d’incorporar per als propers anys”.

També va rebre vots contraris el punt 17, sobre les al·legacions presentades a l'aprovació inicial del Pressupost General de Corporació per a l'exercici 2020. Concretament, el punt es va aprovar per 15 vots a favor (JuntsxCat, i Guanyem Girona), 6 abstencions (ERC i C’s) i 6 en contra (PSC). La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va argumentar el vot negatiu del grup dient que “el govern no havia estimat cap de les al·legacions que es van presentar”.

Per acabar es van debatre tres de les quatre mocions que anaven al Ple –ja que la primera es va retirar pel part del grup del PSC-, i que en aquesta ocasió eren totes dels grups municipals. Així doncs, pel que fa a la segona moció, que va presentar el grup Guanyem Girona per fomentar “aprenentatges compartits del temporal Glòria”, i també la tercera moció, presentada per ERC-AM amb l’objectiu peatonalitzar la plaça de Catalunya, ambdues mocions es van aprovar per unanimitat i van ser defensades pels seus portaveus respectius, els regidors Lluc Salellas i Quim Ayats.

Per acabar, la quarta moció, per establir el Pla Girocleta 2.0, en el marc de l'enfortiment de la mobilitat pública sostenible amb millores al servei de Girocleta, la va presentar el grup de C’s. La moció, que va defensar el portaveu del grup, Daniel Pamplona, es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i C’s) i 6 en contra (Guanyem Girona).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple.

Podeu veure el Ple sencer al següent vídeo: