Inici Particiació ciutadana Retransmissió del Ple en directe Notícies del portal de transparècia

Resum del Ple municipal ordinari del 17 de gener del 2020

dissabte 18 de gener de 2020

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària corresponent al mes de gener del 2020. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Abans que res, l’alcaldessa va llegir les dues declaracions institucionals del ple aprovades per tots els grups municipals del consistori. La primera, que reclamava els grups de P3 a Girona, i la segona, d’adhesió de la ciutat a la commemoració del Dia Internacional contra la Corrupció.

Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

En el marc de la Comissió Informativa d’Alcaldia es va debatre el punt 4, relatiu a la designació de Laia Pèlach com a membre del Consell d'Administració de SERMUNEGISA. Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

Seguidament es va debatre l’únic punt de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. En aquest cas, el punt 5, sobre l’aprovació de la rectificació del Padró Municipal d'Habitants a 1 de gener de 2019, també es va aprovar per unanimitat.

Per acabar es van debatre quatre de les cinc mocions que anaven al Ple –ja que la primera s’havia convertit en declaració institucional-, i que en aquesta ocasió eren totes dels grups municipals. Així doncs, pel que fa a la segona moció, que va presentar el grup Guanyem Girona amb l’objectiu de recuperar les polítiques de salut per a joves a Girona, es va aprovar per 17 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i C’s) i 10 abstencions (PSC i ERC). La moció la va defensar la regidora del grup Cristina Andreu.

La tercera moció (per a impulsar un mecanisme), la va presentar ERC-AM, defensar la seva regidora Anabel Moya i es va aprovar per unanimitat.

La penúltima i quarta moció, sobre el desbordament de contenidors, la va presentar el grup del PSC. La moció, que va defensar el regidor Joaquim Ruhí, es va aprovar per 12 vots a favor (PSC, ERC i C’s), 6 abstencions (Guanyem Girona) i 9 en contra (JuntsxCat).

La cinquena moció, presentada pel grup municipal de Ciutadans i que va defensar el portaveu del grup, Daniel Pamplona. L’objectiu de la moció era l'impuls a la creació d'una oficina tècnica d'assumptes europeus i es va aprovar per unanimitat.

Per acabar, es va debatre una darrera moció, presentada d’urgència conjuntament pels grups d’ERC, Guanyem Girona i JuntsxCat, per rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central i de suport al manteniment de les institucions catalanes. La moció la van defensar el portaveu Joaquim Ayats, pel grup d’ERC; el portaveu Lluc Salellas, per Guanyem Girona, i el portaveu Carles Ribas, per JuntsxCat, i es va aprovar per 19 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC), 6 abstencions (PSC) i 2 en contra (C’s).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple.

Podeu veure el Ple sencer al següent vídeo: