Array ( [FILENOM] => i/m/IMG_8248_copy_5d934658191a8.jpg [FILEMIDA] => 0,09 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Guanyem Girona demana una aposta decidida per l’escola bressol pública | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Guanyem Girona demana una aposta decidida per l’escola bressol pública

En la darrera setmana els regidors i regidores del grup municipal han visitat les set escoles bressol municipals per examinar-ne l’estat i parlar amb els equips docents.

dimarts 23 de juliol de 2019


El grup municipal de Guanyem Girona reitera la seva voluntat d’enfortir l’escola bressol pública, de la qual l’Ajuntament en té competències exclusives tant de la contractació docent com dels edificis. D’aquesta manera, en l’última setmana les regidores i regidors de la formació municipalista han fet una ronda de visites a les treballadores i treballadors dels centres docents per conèixer les seves inquietuds i expectatives i examinar l’estat de les instal·lacions.

El regidor de Guanyem Girona Pere Albertí ha assenyalat que la formació primerenca ha de ser una prioritat del consistori gironí: “Cal potenciar l’educació en l’etapa de 0 a 3 anys ja que és on es construeixen els fonaments en hàbits, actituds i habilitats de cara a futures etapes”. Albertí també ha explicat que una de les reclamacions més habituals entre les treballadores i treballadors de les escoles bressol és la de “dignificar” la seva feina. Aquests reivindiquen la vessant educativa de les llars d’infants i exigeixen que es superi el model guarderia pensat només per la custòdia de les criatures.

D’aquesta manera, coincidint amb la demanda de les educadores i educadors, Guanyem Girona proposa recuperar els 2,5 docents retallats durant els anys de crisi: “Augmentar la ràtio de mestres per infants millorarà la qualitat de les llars, l’atenció i qualitat educatives que reben les criatures i les condicions laborals del personal”, ha assegurat Albertí.

Per últim, el regidor ha reivindicat al govern municipal que escolti les nombroses demandes de les treballadores i treballadors, que exigeixen una major estabilitat de la plantilla, la flexibilització de les substitucions i baixes, recuperar els equips de suport psicopedagògic o adaptar les instal·lacions a les necessitats actuals.