Array ( [FILENOM] => 2/0/20190615_Ple_2019-2023_5d04d7e3a6e17_5d04daf72acf3.jpg [FILEMIDA] => 0,11 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Array ( [FILENOM] => 2/0/20190615_Presa_possessio_alcaldessa_5d04d80197a03_5d04dbc0ea16c.jpg [FILEMIDA] => 0,07 Mb [EXTENSIO] => jpg [NOM] => [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 1 ) Array ( [FILENOM] => 2/0/2019-06-15-discurs-investidura_b.pdf [FILEMIDA] => 0,18 Mb [EXTENSIO] => pdf [NOM] => Discurs d'investidura [FOTOMINI] => 0 [FOTO] => 0 ) Marta Madrenas serà l'alcaldessa de Girona per al període 2019-2023 | Portal de transparència | Ajuntament de Girona
Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Marta Madrenas serà l'alcaldessa de Girona per al període 2019-2023

Aquest matí ha tingut lloc el Ple de constitució del nou Ajuntament de Girona.

dissabte 15 de juny de 2019El Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona ha acollit aquest matí l'acte de constitució del consistori per al període 2019-2023. Marta Madrenas ha estat investida alcaldessa de la ciutat per quatre anys més gràcies al suport del grup municipal de Junts per Catalunya - Girona. Madrenas repetirà així com a alcaldessa de la ciutat, càrrec que ocupava des del 2016.

En el discurs d’investidura l’alcaldessa ha fet una crida al diàleg i als consensos amb la resta de forces polítiques del consistori en els grans temes de ciutat, que considera que ha sigut un dels missatges que la ciutadania va deixar a les urnes el 26M. En aquest sentit, ha reivindicat el valor de ser la llista més votada “amb diferència, i de manera molt homogènia als barris de la ciutat”, i també uns resultats que reiteren “l’àmplia majoria social a Girona que defensa la independència de Catalunya”, ha enumerat els reptes estratègics de la ciutat en el futur i ha assenyalat els eixos del govern en els propers anys: “continuarem posant al centre de les nostres polítiques la protecció de les persones, el dinamisme econòmic i el creixement sostenible. Així continuarem fent que Girona sigui una ciutat d’oportunitats, on tothom pugui construir amb garanties el seu projecte vital i professional”.

Marta Madrenas també ha subratllat els atributs que han de definir l’Ajuntament en el període 2019-2023, un consistori “a peu de carrer, atent als problemes de la gent i preocupat pel dia a dia de la ciutat”, on “la gestió pública sigui transparent i comptant amb la participació del teixit associatiu de la ciutat” i que “traci les línies estratègiques de futur, de la ciutat que deixarem a les generacions que venen”.

“M’hi deixaré la pell. Tots ens hi deixarem la pell. Com fins ara, 24 hores al dia, 365 dies l’any. Seré l’alcaldessa compromesa, dedicada i dialogant que la ciutat necessita. Per tots els gironins, sense cap exclusió. Estic orgullosa de ser alcaldessa, i vull que tothom estigui orgullós de la seva ciutat. Enceto aquest mandat amb el compromís més ferm que mai amb la ciutat i amb el país. Vull que Girona sigui la millor ciutat de Catalunya. Però sobretot, vull que tots hi siguem protagonistes. Que cadascun dels veïns i veïnes de la ciutat se la faci seva. Que tots estiguem al servei els uns dels altres. Que procurem per la ciutat, i per tots els qui en formem part. Treballaré amb totes les forces per estar a l’alçada de la responsabilitat del càrrec. Aquest és el meu compromís”, ha conclòs l’alcaldessa.

En la legislatura 2019-2023 la ciutat de Girona tindrà per primer cop 27 regidors i regidores, ja que recentment s’ha arribat als 100.000 habitants al municipi. El Ple municipal per al període 2019-2023 estarà format per: Marta Madrenas, M. Àngels Planas, Lluís Martí, Martí Terés, Núria Pi, Marta Sureda, Carles Ribas, Eva Palau i Glòria Plana (grup municipal Junts per Catalunya – Girona); Lluc Salellas, Cristina Andreu, Xevi Montoya, Dolors Serra, Pere Albertí i Laia Pèlach (grup municipal Guanyem Girona – Alternativa Municipalista); Sílvia Paneque, Beatriz Esporrín, Mònica Ferrer, Joaquim Ruhí, Juan Antonio Balbín i Isabel Muradàs (Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés); Joaquim Ayats, M. Àngels Cedacers, Àdam Bertran i Anabel Moya (Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal), i Daniel Pamplona i Míriam Pujola (Ciutadans – Partido de la Ciudadanía).