Inici Participació Notícies dels grups municipals i del portal de transparència

Resum del Ple municipal extraordinari del 18 de febrer de 2019

dimarts 19 de febrer de 2019

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària extraordinària corresponent al mes de febrer del 2019. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió, corresponent a l’aprovació inicial del pressupost municipal per a l’any 2019.

Els dos punts de l’ordre del dia que es van tractar eren relatius a la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. El punt 1, que tractava sobre l’aprovació inicial del Pressupost General corresponent a l’exercici 2019, es va aprovar per 10 vots a favor (CiU), 5 abstencions (ERC i PP) i 9 en contra (CUP, PSC i C’s). La portaveu de C’s, Míriam Pujola, va explicar que el seu grup hi votava en contra per tres motius principals. En primer lloc, per “la inconcreció dels aspectes culturals i d’educació”; en segon lloc, perquè “no s’inverterteix de forma suficient en determinats barris” i, per acabar, perquè segons Pujola “aquests pressupostos no milloraran la seguretat a la ciutat”.

També la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va argumentar el vot negatiu del grup al·legant que “tot i que hi ha aspectes positius”, en el pressupost que es presenta “no hi veiem un objectiu clar per Girona, entenem que són uns pressupostos que intenten acontentar a tothom però que tenen massa dispersió d’inversions, i que no proposen canvis per fer una ciutat de tots i totes on la mateixa ciutat sigui la prioritat”.

Quant al grup municipal de la CUP, la portaveu Laia Pèlach va denunciar que “es tracta d’un pacte a tres bandes del govern amb el PP i ERC simplement per distribuir les inversions” i que “en general, les previsions i plans previstos pel govern després no es tiren endavant”. A més, Pèlach va voler destacar que “moltes de les propostes que afecten el model de ciutat no es podran tirar endavant”.

Pel que fa al punt 2, sobre la modificació del pla estratègic de subvencions, aquest punt es va aprovar per 13 vots a favor (CiU i PSC) i 10 abstencions (ERC, CUP, C’s i PP).

Acte seguit, l’alcaldessa va cloure el Ple.


Podeu veure el Ple sencer al següent vídeo: