Carregant...
Inici Programació pròpia

Picasso (Rey, monstruo y payaso)

Rhum&Cia

09/02/24 - 20 h

Teatre Municipal

Preu: 18 ¤

Durada: 90 minuts
Idioma: Castellà

humor
biopic
música

Amb direcció de Joan Arqué i dramatúrgia de María Folguera, un retaule meravellós on l'emperador dels artistes es despulla i disfressa alhora.

Picasso (rey, monstruo y payaso) interroga la història d’un pintor que va travessar diferents èpoques i estils, però ho fa en clau de Rhum&Cia: una posada en escena tan curosa com divertida, amb alguna pinzellada d’alegre melancolia. Picasso, el gran triomfador del segle XX, pintor bohemi, exitós i fascinant, viu un constant homenatge després de la seva mort. Però a la festa del seu aniversari hi arriba una visita inesperada: la companyia de pallassos Rhum&Cia. I amb ells, un poeta i cronista de circ, vell amic de Picasso, Ramón Gómez de la Serna. Al Ramón li agraden els misteris. Què amaga Picasso darrere la màscara d’Arlequí? Per què somiava amb Minotaures? Era un truà o era un somiador? Ramón i companyia invoquen un laberint d’amics, dones i llegendes que van fer de Picasso un mite.

Aquesta companyia “inestable” de pallassos s’ha acabat convertint en un fenomen teatral que ha fet 6 espectacles en només 9 anys i ha aconseguit un gran èxit de públic i crítica, entre el qual compta amb el Premi Teatre Barcelona 2023 per El diablo cojuelo. Una companyia que ha produït alguns dels espectacles més divertits i terapèutics vistos en els últims anys als escenaris catalans.

Dramatúrgia: María Folguera. Direcció: Joan Arqué. Repartiment: Jordi Martínez, Joan Arqué, Piero Steiner, Mauro Paganini, Queralt Albinyana, Xavi Lozano i Lluc Armengol. Ajudant de direcció i direcció de moviment: Carla Tovias. Composició musical i disseny de les retroprojeccions: Mauro Paganini. Arrengaments musicals: Xavier Lozano. Escenografia i llums: Adrià Pinar. Disseny vestuari: Nidia Tusal. Construcció de màscares i banyes: Glòria Arrufat Carrasco. Disseny so: Marc Santa. Direcció tècnica: Àngel Puertas i Xavier Xipell “Xipi”. Coordinador tècnic en gira: Àngel Puertas. Direcció de producció: Carles Manrique (Velvet Events). Ajudant de producció/regidoria: Lluc Armengol. Distribució: Elena Blanco i Sara Kastresana (Magnética Management). Fotografia: ©David Ruano. Disseny gràfic: Maria Picassó.