Inici Programació pròpia

Programació Temporada gener-juny 2022

It don't worry me

ATRESBANDES, Bertrand Lesca & Nasi Voutsas

Dj. 03/03/22 - 20 h

Sala La Planeta

Preu: 12 ¤

Durada: 1 h 15 min
Idioma: Anglès, català i castellà

Aquesta peça de teatre neix de la complicitat entre Atresbandes i el col·lectiu format per Bertrand Lesca i Nasi Voutsas; dos col·lectius d’arts escèniques que, després de coincidir en diferents contextos de l’escena contemporània europea, decideixen unir-se per desenvolupar un projecte en comú. Aquesta trobada acaba materialitzant-se en la peça It don’t worry me, que s’estrenà al Teatre Lliure de Barcelona.

It don’t worry me és el nou projecte que, des d’una teatralitat crua i predominantment actoral, presenta diversos dispositius creats pels mateixos intèrprets i que, en un espai pràcticament buit i barrejant realitat i ficció, comparteixen el mateix fil conductor: escenificar les tensions entre l’art i la correcció política. El tema de la correcció política ha estat un motor creatiu del treball després que aparegués en diferents converses, tant dins com fora de la sala d’assaig. S’ha tingut present de quina manera afecta i canvia la societat europea però, sobretot, s’ha posat el focus en com modifica la nostra feina com a creadors. El treball fa servir diferents artefactes escènics, i per tant poètics, per qüestionar allò que, com a artistes, hem deixat de dir o de fer.
Ja sigui per por (no oblidem el cas de Charlie Hebdo a França o les conseqüències de la llei “mordassa” a l’Estat espanyol), o pel fet de responsabilitzar-nos d’un canvi social que entenem necessari. It don’t worry me juga escènicament amb l’ofensa i els seus mecanismes, i posa sobre la taula el debat intern entre les dues companyies sobre si el teatre ha de convertir-se en una eina social o ha de tenir només una finalitat estètica. I també si l’artista ha de tenir responsabilitat en allò que crea o bé l’art ha de ser un bastió insubmís, amb totes les conseqüències.

Direcció i dramatúrgia: Atresbandes (Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo) i Bertrand Lesca & Nasi Voutsas. Repartiment : Mònica Almirall, Bertrand Lesca, Miquel Segovia, Albert Pérez Hidalgo, Nasi Voutsas. Traducció: Edward Fortes. Il·luminació: Ana Rovira. Vestuari: Adriana Parra. Producció executiva: Hattie Gregory i els equips del Teatre Lliure. Coproducció Atresbandes, Bertrand Lesca i Nasi Voutsas. Amb el suport de l’Arts Council England (el Regne Unit), el Festival de Otoño (Madrid), el Centre Cívic Navas (Barcelona), el Battersea Arts Centre (Londres), el HOME (Manchester), el Farnham Maltings (Farnham), l’Institut del Teatre (Barcelona) i Graner Centre de Creació. Agraïments Pablo Gisbert i Tanya Beyeler.