Inici Programació pròpia

Programació Temporada gener-juny 2022

Europa bull

Indi Gest

Jordi Oriol

Ds. 19/03/22 - 20 h

Teatre Municipal

Preu: 20 | 18 | 15 | 8 ¤

Immersos en la crisi i en la desafecció a les institucions europees, els membres representants de la Comissió de Cultura (de la Unió Europea) s'empesquen un acte
commemoratiu per mirar de justificar l'existència de la pròpia Unió Europea. Per fer-ho, recorren a les històries i mites que sedimenten els pilars de l'antic continent.
Històries que dibuixen el nostre imaginari. Que ens expliquen. Que ens representen. I és que Europa ja és un mite.
Europa Bull (Premi Quim Masó 2018) és un espectacle poètic, elegant i ple d’humor sobre les pors dels europeus, que reviuen –ara– fantasmes del passat, després de
crear una Unió de països que aspirava a ser un refugi de les tempestes de l’economia i de les guerres nacionals. Una història d’històries en què el bullici del present es mescla amb les revolucions del passat, i ens enmiralla amb l’Europa del mite que ens batejà, i el seu déu toro, que –desbocat, la raptà.
Un autoritari toro blanc va raptar Europa, i tal vegada ara ens adonem que no el sabrem mai domesticar.

Repartiment: Sasha Agranov, Olga Onrubia, Carles Pedragosa, Karl Stets, Isak Férriz, Sarah Anglada. Autoria/direcció: Jordi Oriol. Direcció musical: Carles Pedragosa. Espai i vestuari: Sílvia Delagneau i Max Glaenzel. Il·luminació: Marc Salicrú. Audiovisuals: Marc Permanyer. Espai sonor: Jordi Salvadó. Aj. de direcció: Anna Serrano. Aj. d’espai i vestuari: Adriana Parra. Cap tècnic: Albert Glas. Producció executiva: Helena Font. Ajudant de producció: Gina Aspa. Alumne en pràctiques de l'Institut del Teatre: Gabriel Jiménez. Producció: Indi Gest, XII Premi Quim Masó, Teatre Nacional de Catalunya. Amb el suport de: L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Espectacle guanyador del XII Premi Quim Masó a projectes teatrals.