Teatre Municipal de Girona

Eva contra Eva

Bitò i Teatre Romea

28/02/2020 - 20.30 h

Teatre Municipal

28 | 20 | 12 | 8 ¤

Durada: 1h 45 min
Idioma: Català

Dues actrius, dues generacions ben diferenciades, han d’interpretar un mateix personatge.

Eva contra Eva és una comèdia inspirada en el clàssic All about Eve, de Joseph L. Mankiewicz. Dues actrius, dues generacions ben diferenciades, han d’interpretar un mateix personatge. En aquesta coincidència topen dues maneres d’entendre la vida i la professió. L’actriu jove lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a conèixer. L’actriu més gran s’esforça per no permetre que el pas dels anys la faci desaparèixer dels escenaris. Però això no les converteix necessàriament en enemigues, són més aviat mirades complementaries que poden aprendre l’una de l’altra, sense cap necessitat de destruir-se. Se n’acabaran adonant o es devoraran l’una a l’altra?

A Eva contra Eva els personatges de l’obra (el director, el crític, la representant i les dues actrius) fan servir el teatre per parlar de la vida i la vida per parlar del teatre. S’entreguen a aquesta professió amb tanta intensitat i devoció que sovint perden la capacitat de riure’s d’ells mateixos. I és aquí on rau la comèdia, en l’excessiva transcendència que atorguen a les seves vulnerabilitats, convertint-les en meres vanitats. Shakespeare deia que l’objectiu del teatre és posar un mirall davant dels espectadors per poder-hi reflectir les virtuts i els defectes de cada època. Tant de bo en el mirall que intentem posar a Eva contra Eva puguem veure algunes de les nostres imperfeccions contemporànies amb un somriure a la cara.

Autoria: Pau Miró. Direcció: Sílvia Munt. Repartiment: Emma Vilarasau, Andreu Benito, Nausicaa Bonnín i Eduard Farelo. Producció executiva: Macarena Garcia. Una producció de: Bitò. *Repartiment i equip artístic en curs. . Estrena: Gener 2020.