Teatre Municipal de Girona

Retour à Reims (Retorn a Reims)

Didier Eribon – Thomas Ostermeier

Temporada Alta

05/12/2019 - 20.30 h
06/12/2019 - 18.00 h

Teatre Municipal

40 | 36 | 25 | 10 ¤

Durada: 1h 55 min
Idioma: Espectacle en francès amb sobretítols en català

Temporada Alta

El 2008, el sociòleg Didier Eribon va publicar el seu cèlebre assaig Retour à Reims, centrat a analitzar les raons per les quals la classe obrera, tradicionalment d’esquerres, s’ha reconvertit en potencial votant de l’extrema dreta. Thomas Ostermeier, un dels indiscutibles grans directors europeus,aprofita les qüestions socials que planteja el llibre per reflexionar sobre la relació entre l’art i el seu efecte sobre la societat.
El teatre com un mitjà de debat polític que arriba a l’espectador en forma d’un estudi de doblatge que està treballant en l’adaptació cinematogràfica del llibre d’Eribon.

Autoria: Didier Eribon (adaptació del llibre Retour à Reims, a partir de la versió de la Schaubühne). Direcció: Thomas Ostermeier. Intèrprets: Cédric Eeckhout, Irene Jacob i Blade Mc Alimbaye. Espai escènic i vestuari: Nina Wetzel. Música: Nils Ostendorf. Espai sonor: Jochen Jezussek. Dramatúrgia: Florian Borchmeyer i Maja Zade. Il•luminació: Erich Schneider. Direcció pel•lícula: Sébastien Dupouey i Thomas Ostermeier. Producció: Théâtre Vidy-Lausanne. Coproducció: Théâtre de la Ville Paris, Théâtre National de Strasbourg, TAP, Théâtre & Auditorium de Poitiers, Scene nationale d’Albi, La Coursive, Scene nationale La Rochelle, Bonlieu Scene nationale Annecy, MA avec Granit, Scenes nationales de Belfort et de Montbéliard, Espace Malraux, Scene nationale de Chambéry et de la Savoie, Théâtre de Liege.