Teatre Municipal de Girona

Tosca de G. Puccini

El liceu a la Fresca

Escènit

28/06/2019 - 22.00 h

Jardins de les Pedreres

Entrada lliure

L’objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a.
El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots.

Projecciò del melodramma en tres actes.

Passió, lluita i sacrifici de la Tosca de Liudmyla Monastyrska en una de les òperes italianes més cèlebres.

Torna al Liceu el muntatge de Paco Azorín de l’òpera de Giacomo Puccini. Odi, amor, passió, violència i religió van de bracet en aquesta obra mestra del compositor de Lucca. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó. “Jo no opto per proporcionar una monumentalitat èpica, sinó per cedir protagonisme als cantants, apropant-los sempre al públic”, va declarar l’escenògraf i director escènic Paco Azorín respecte d’aquest muntatge, escrupolosament fidel a l’original, i que demostra la vigència i modernitat del títol puccinià. Repartiments brillants per a una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià, amb direcció musical de John Fiore.