Teatre Municipal de Girona

Josafat

Cia. Passabarret

Escènit

16/07/2019 - 20.00 h

Plaça del Pallol

Entrada lliure

Durada: 60 min

Premi BBVA de circ 2018 ( Premis Zirkolika)

La fascinant trobada entre en Josafat i la Fineta els converteix, sense saber-ho, en els protagonistes accidentals d'un joc entre "bella i bèstia". Equilibris i desequilibris entre dos antagonistes, tan aviat desafiant la gravetat sobre un quadrant com ballant sobre una perxa. Jocs amb ganivets, teles o la follia de la roda cyr. Una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d'aquest Geperut de Notre-Dame català, donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a un públic familiar.

Amb el mateix desig irrefrenable de crear de Bertrana, aquesta adaptació de circ per sala pretén, a cop de bisturí, mantenir el rerefons original de les històries que relacionen als dos personatges protagonistes de l’obra, en Josafat i la Fineta, però esquinçar al mateix temps la seva presentació escènica. Un campaner solitari, habituat a l’alçada, que tan aviat juga amb una perxa de sis metres com amb el perill dels ganivets; és seduït per una noia jove amb un llenguatge acrobàtic; una relació passional amb un final fatal encarnat per un quadrant rus… Les tècniques de circ encarnaran ara la passió desmesurada i la realitat dels personatges i, a més, ens ajudaran a canviar el concepte tèrbol, i deliberadament sexuat, descrit al text original, donant entrada a un llenguatge escènic més planer, empàtic i apte per un públic plural.

Obra basada en la novel·la original de: Prudenci Bertrana. Adaptació i direcció: Adrián Schvarzstein. Ajudant de direcció: Laia Estrada. Música Original: Guillermo Cides. Repartiment: Oriol Llop (Josafat), María Cavagnero (Fineta), Guillermo Cides (Prudenci). Producció: La Circoteca. Disseny de llums: Yuri Plana. Vestuari: Maria Teresa Baz. Escenografia i atrezzo: Jordi Gómez. Construcció estructura (exterior) Diego Polognioli. En coproducció amb: Ajuntament de Valls / Xarxa de Cultura. En residència a: Teatres de Valls, Convent de les Arts d’Alcover,. Amb el suport de: Ajuntament del Morell, Ajuntament de Tarragona, Fira Trapezi de Reus, Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre, Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya (ICEC). Acompanyament: Pep Garcia www.lageneralsl.com.