Teatre Municipal de Girona

La Bohème

Associació Amics de l'Òpera de Sabadell

19/05/2019 - 18.00 h

Teatre Municipal

50 | 36 | 20 | 10 ¤

Durada: 2h 50 min

Ningú posa en dubte que La Bohème és una de les òperes més estimades del públic. Estrenada a Torí el 1896, en realitat és un gran fresc de tota una època, la de la vida precària dels bohemis del París de mitjans segle XIX. La font literària del llibret és una novel•la que es va publicar per entregues en un diari parisenc: “Escenes de la vida bohèmia”, d’Henri Murger, en la que l’autor hi narrava força experiències autobiogràfiques. Així, l’òpera de Puccini es desenvolupa en escenaris de pobresa, molt allunyat dels ambients aristocràtics o burgesos de l’òpera romàntica, però és que estem en ple ‘verisme’, el corrent artístic que reivindicava la realitat quotidiana en les seves obres, ja fossin literàries o musicals. La història que ‘La bohème’ ens descriu és una història d’amor pur, el que sorgeix entre el poeta Rodolfo i la brodadora Mimì, pobres de solemnitat, però rics de sentiments. El final és tràgic, doncs ella sucumbeix a una terrible malaltia atiada per la misèria. I al públic, embruixat per la intensa i acolorida música de Puccini, sempre amb sentiments a flor de pell, això li agrada, li agrada molt. Una bona plorada al final de tot descarrega totes les tensions acumulades.

Una hora abans, a les 17 h. i a la sala d’actes Miquel Diumé (sala anterior a la zona de taquilles del teatre) s’oferirà una presentació de l’òpera a càrrec de Joan Manel Barceló Sitjes (dels Amics de l’Òpera de Girona). A la vegada es mostrarà una petita exposició de llibrets referits a l’obra que es comenta.

Repartiment: Maite Alberola/Maia Planas, Enrique Ferrer/Antoni Lliteres, Maria Miró, Gerard Farreras, resta de repartiment a determinar. Director musical i del cor: Daniel Gil de Tejada. Director d’escena: Carles Ortiz. Cor Amics de l’Òpera de Sabadell Orquestra Simfònica del Vallès.