Teatre Municipal de Girona

Safari

La Baldufa

10/02/2019 - 12.00 h

Centre Cultural La Mercè

6 ¤

Durada: 45 min

Pinyot i Carabassot ens expliquen el conflicte en què s’han trobat immersos a la sabana, on s’han desplaçat després d’haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó. En la seua tasca d’investigació interpel•len la girafa, el mico, l’elefant, el cocodril…, i en plena aventura, topen amb el lleó, capbaix i pensatiu, que no sap rugir. Amb la ferma voluntat de resoldre el cas i ajudar-lo, els intrèpids investigadors de La Baldufa miraran d’esbrinar els motius del seu pesar. Per què el cocodril s’encabota a ultratjar el lleó, que no sap rugir? Per què la resta d’animals també s’obstinen a molestar-lo? Què caldrà fer perquè el rei de la sabana s’envalenteixi?

El bullying és la qüestió que s’aborda. Les nenes i els nens poden entendre les seves amenaces a partir del comportament del cocodril i el lleó, i també del de la girafa, el mico i l’elefant. La preocupació d’en Pinyot i en Carabassot és similar a la dels pares i mestres. Els infants també poden ser ferotges i cruels amb els companys. En canvi, tenim el convenciment de que, per mitjà de l’educació i el treball, es poden potenciar actituds i comportaments en positiu que permetin una convivència dolça i tranquil•la.
Us convidem a participar i gaudir d’aquest Safari.

Autor: Ramon Molins y La Baldufa (Enric Blasi, Emiliano Pardo, Carles Pijuan). Direcció: Ramon Molins. Repartiment: Enric Blasi o Emiliano Pardo, Carles Pijuan o Ferran López. Música: Oscar Roig. Disseny de llums i tècnic: Miki Arbizu. Disseny escenogràfic i vestuari, construcció y confecció: Carles Pijuan, Juan Manuel Recio, Ferran López, Olga Cuito. Producció: Enric Blasi, Emiliano Pardo, Amàlia Atmetlló. Oficina: Isabel Mercé, Pilar Pàmpols.