Inici Educatius Escoles Planter

Escoles Planter

Escoles Planter és un projecte de mediació artística ideat per l'Associació ConArte Internacional, impulsat a l'IES Santa Eugènia pel Teatre Municipal i el servei d'Educació de l'Ajuntament de Girona. El projecte té l'objectiu de connectar i enfortir els vincles entre educació i cultura en un territori. Centres educatius, equipaments culturals i artistes s'uneixen per fer de les arts una eina de democratització, cohesió i transformació social.

Les Escoles Planter són centres educatius innovadors i vinculats a l'entorn que aprofiten el potencial transformador de les arts per dur a terme una millor acció educativa. Durant un període de 3 anys, els centres participants posen en pràctica una metodologia de treball que combina la intervenció directa d'artistes a les aules, la participació de l'alumnat a la vida cultural del municipi, la formació específica de l'equip docent en pedagogies artístiques, i la creació d'un pla d'educació cultural que assegura la sostenibilitat del projecte. Mitjançant una avaluació continuada, el centre és certificat com a Escola Planter al final del procés.

Curs 2021-2022

Aquest curs hi participa l'alumnat de 2n d'ESO de l'IES Santa Eugènia amb l'acompanyament artístic de la directora d'escena Mercè Vila Godoy. En total, el projecte acull gairebé 100 alumnes i prop de 60 docents.

ConArte Internacional és una entitat gironina que treballa per garantir el dret de participació a la vida cultural de la ciutadania a través de la pedagogia de les arts, desenvolupant projectes d'intervenció directa als centres educatius i mitjançant la formació, assessorament i acompanyament a agents culturals del territori, per tal de transformar les polítiques culturals i educatives que s'apliquen a les comarques de Girona.

El programa Escoles Planter és fruit d'una experiència de treball de 9 anys a un total de 18 centres educatius i 6 municipis.