Teatre Municipal de Girona

El circ contemporani i la dansa d’artistes locals són els dos eixos de la nova programació de l’EscèNit per al 2019

La plaça del Pallol i els jardins de les Pedreres acolliran una dotzena d’espectacles del 28 de juny al 29 de juliol.

23 DE MAIG DE 2019

Més informació

Els espectacles de dansa fets per artistes el territori i el circ contemporani són els dos eixos principals de la programació de l’EscèNit, les propostes per a l’estiu del 2019 del Teatre Municipal de Girona. Del 28 de juny al 29 de juliol, la plaça del Pallol i els jardins de les Pedreres acolliran una dotzena d’espectacles gratuïts i per a tots els públics.

La companyia gironina de dansa Impàs, formada per les germanes Elena i Neus Masó, presentarà la seva proposta Andare, una tragicomèdia que es podrà veure a la plaça del Pallol el dijous 4 de juliol, en el que serà el segon espectacle del cicle. La retransmissió de l’òpera Tosca, de G. Puccini, obrirà l’edició d’enguany el divendres 28 de juny des dels jardins de les Pedreres. L’espectacle, que s’inclou dins del projecte “El Liceu a la fresca”, té com a objectiu d’apropar l’òpera al públic general.

Pel que fa a les propostes de circ contemporani que porta aquest any l’Escènit, cal subratllar els espectacles internacionals de la companyia Kadavresky, que vindrà a Girona amb el nou muntatge de circ sobre esquís Les madaleines de poulpe (9 de juliol), i La Compagnie, que portarà a la ciutat la seva proposta de bàscula i pal xinès sota el nom de L’avis bidon – Face A (18 de juliol).

Seguint dins l’àmbit del circ, cal ressaltar les actuacions de suspensió capil•lar dels Mumusic Circus i el seu Flou Papagayo (10 de juliol); els 250 kg de palla i 125 kg de massa humana que portaran a la plaça del Pallol els Amer i Àfrica Circ Cia. amb l’espectacle Envà (11 de juliol), o l’adaptació a les tècniques del circ de la novel•la Josafat, de Prudenci Bertrana, a càrrec de la companyia Passabarret (16 de juliol).

L’Escènit 2019 inclourà, com cada any, una programació adreçada especialment al públic familiar. Els dilluns de juliol, les famílies tindran la oportunitat de gaudir de cinc espectacles en què les arts del circ, l’equilibri, l’humor i els pallassos seran els ingredients principals. “Lady, Frank & Stein”, a càrrec de la cia. Moviments (1 de juliol); l’humor delicat i al final passat per aigua “Ille O”, dels francesos Cia. Barolosolo (8 de juliol); l’espectacle i la companyia “La Bella Tour” amb l’actuació que roden arreu del món dins d’una sola caixa (15 de juliol); els equilibris dels objectes més quotidians de casa de l’espectacle “Oyun”, de la companyia El Fedito (22 de juliol), i la proposta “Rojo estándar”, de lanördika (29 de juliol), formaran l’oferta d’enguany.

Podeu consultar tota la programació al web www.girona.cat/teatremunicipal

$("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({ overlay_gallery: false, social_tools: false, show_title: false });