L’Arxiu Municipal ofereix un curs online adreçat a tots els públics

DIMARTS 28 D'ABRIL DE 2020

Formació bàsica sobre temes arxivístics a través de petites càpsules de vídeo.

Què es recordarà de nosaltres? Com preservar documents personals i familiars al segle XXI. Aquest és el títol de la sèrie de vídeos que el personal de l’Arxiu Municipal ha creat amb la intenció de donar una formació bàsica sobre com preservar els documents personals i familiars que tots tenim a casa, ja siguin documents en paper o digitals, fotografies, vídeos o pel·lícules.

Els vídeos es publicaran setmanalment i seran accessibles a través de la pàgina web del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) i el canal de Youtube del CRDI. La sèrie s’inicia amb el vídeo Fotografies al meu ordinador, com m’organitzo?, en el qual David Iglésias Franch, cap de Secció de Documentació Fotogràfica i Audiovisual, ofereix una sèrie de consells per organitzar les imatges digitals que tenim al nostre ordinador per tal que siguin localitzables i perdurables.

Amb l’aparició de la tecnologia digital, fer fotografies és més fàcil que mai, però també és més fàcil perdre-les. D’aquí la necessitat d’organitzar les imatges, per tal d’aprofitar tots les avantatges i comoditats que ofereix la tecnologia digital i evitar la simple acumulació. Es tracta simplement de tenir clar que, després de disparar, cal organitzar les imatges i documentar-les, una tasca que es pot realitzar de forma senzilla gràcies als programes que tenim al nostre abast, alguns dels quals es poden obtenir de forma gratuïta.

En el vídeo de la propera setmana, Pau Saavedra, tècnic d’arxius audiovisuals, oferirà pautes per a la conservació a casa de cintes de vídeo i pel·lícules cinematogràfiques.

© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.