Els GIF animats del CRDI superen el milió de visualitzacions

DIMECRES 15 DE GENER DE 2020

El canal Giphy del CRDI es va posar en marxa fa prop de dos mesos.

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona (CRDI) va obrir el 21 de novembre del 2019 un canal de Giphy amb l’objectiu de donar a conèixer el fons audiovisual conservat a l’Arxiu Municipal de la ciutat d’una manera amena i informal. Des de llavors, el perfil ha rebut més d’un milió de visualitzacions, tal com han donat a conèixer les estadístiques d’aquesta eina d’emmagatzematge de GIF.

El canal del CRDI compta actualment amb 52 GIF animats de temàtica diversa que formen part de pel·lícules de Narcís Sans, Antoni Varés, Joaquim Puigvert, Jordi Bosch Mollera o Francesc Solà, entre altres, i vídeos de les emissions de Televisió de Girona.

Tot i que el format GIF existeix des de 1987, les animacions GIF s’han popularitzat enormement en els darrers anys, principalment en la comunicació a través de telèfons mòbils, de la mateixa manera que les emoticones o els stickers, ja que permeten comunicar emocions de forma més eficaç i immediata que el text o les imatges fixes.

Però els GIFs animats tenen altres usos al marge de la comunicació interpersonal, com l’ús comercial en la promoció dels productes d’una empresa, o l’ús en l’àmbit de l’educació i la cultura. Un exemple dels primers és el canal de la factoria Disney, mentre que en el cas de l’educació i la cultura podem posar com a exemple el canal de la NASA o el dels Arxius Nacionals dels Estats Units.

Giphy és una base de dades en línia i un motor de cerca que permet als usuaris buscar i compartir GIFs animats, i alhora facilita la seva creació a partir d’un vídeo curt o una successió d’imatges. Està considerada la principal plataforma per crear i descarregar GIF animats del món i, segons dades publicades per la mateixa companyia, l’utilitzen diàriament 300 milions d’usuaris.

El canal Giphy del CRDI es pot visitar a: https://giphy.com/crdi

© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.