Jornades Imatge i Recerca | Presentació

Des de 1990 se celebren a la ciutat de Girona les Jornades Imatge i Recerca (Jornades Antoni Varés). Aquest esdeveniment reuneix cada dos anys experts i públic interessat a debatre, reflexionar i ensenyar diferents aspectes vinculats amb la gestió del patrimoni fotogràfic i audiovisual.

Les Jornades aborden aquest tema des d'una àmplia perspectiva que abraça una multiplicitat d'especialitats, des de l'estudi de la fotografia històrica a la gestió del patrimoni cultural, l'arxivística o les noves tecnologies, entre d'altres. També es caracteritzen per la voluntat de conèixer quin és l'estat de la qüestió en el panorama internacional donant cabuda a ponents de diverses nacionalitats. Tot aquest coneixement queda recollit amb la publicació de les actes de les ponències, experiències i comunicacions.

Prèviament a la celebració de les jornades s'organitzen, conjuntament amb l'Associació d'Arxivers de Catalunya, tallers especialitzats sobre la gestió i preservació del patrimoni en imatge, dirigits per professionals de prestigi reconegut internacionalment.

© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.