Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El fons del museu creix i arriba als 9.600 registres inventariats amb les darreres donacions

La senyora Maria Assumpció Nadal Padró i el senyor Joaquim Alcalde Ballell han donat objectes elèctrics i fotografies de la Plaça de Braus de la ciutat, respectivament, al fons del Museu d'Història de la Ciutat.

A finals del mes de juliol La Junta de Govern Local va acceptar la donació per part de la senyora Maria Assumpció Nadal Padró d'un conjunt d'objectes relacionats amb l'electricitat. Es tracta de comptadors elèctrics Fréderic Sauter i Siemems- Schückert, làmpades Westihghouse, aparells de tallar paper Orbis i porta làmpades de llautó. Objectes que es cedeixen en ple domini per a l'Ajuntament de Girona i incrementen el fons d'arqueologia industrial d'aquest equipament. A la mateixa cessió del dia 20 de juliol, també es va aprovar la donació del senyor Joaquim Alcalde Ballell de vuit cartells i set fotografies amb motius taurins i el vitrall obra d'Emília Xargay, que prové de la capella de la Plaça de Braus.

L'any 1981 el museu va obrir les seves portes, aquest equipament municipal neixia amb un fons migrat però gràcies a la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes aquest ha anat creixent i ja comptem amb 9.600 registres inventariats.
Ens interessa el costat anònim, la història col·lectiva, la vida social; un taller, un teler, una arada, una destral de pedra, una màquina de tren, el llum elèctric, adquireixen en aquest museu el seu protagonisme exacte. Si us apassiona refer la història de la ciutat, no llenceu els vostres records personals i els vostres objectes vells. Doneu-los o feu-ne un dipòsit, la col·lecció ha de seguir augmentant.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte