Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Nova obra d'Orihuel a la col·lecció permanent del Museu d'Història

El Museu d'Història de la Ciutat incorpora aquesta notable obra del pintor Orihuel al seves sales, gràcies a la donació pòstuma de la Sra. Enriqueta Camps Martorell, vídua de Mazó.

Foto

El fons del patrimoni municipal que custodia el Museu d'Història de la Ciutat rep la donació pòstuma de la Sra. Enriqueta Camps Martorell, vídua de Mazó, de l'obra La gitana gerundense del pintor Joan Orihuel Bartra. Es tracta d'un oli del 1946.
La mostra -Paisatges de Girona. La mirada artística- també exhibeix per primer vegada un esplèndid paisatge tardoral de la Devesa, d'aquest autor professor i pintor dels de més renom.
Nascut a Barcelona el 1906. Tot i que va estudiar a l'Escola de Belles Arts de la seva ciutat, amb la Guerra civil va fugir de Barcelona per instal·lar-se primer a Lloret de Mar i en el 1938 a Girona on treballaria pels servei de propaganda de la Generalitat. I fins l'any 1950, va viure en un pis del carrer Santa Eugènia, a tocar de la Plaça Marquès de Camps. Entre els anys 1939 i 1950 Orihuel va presentar una desena d'exposicions i la seva obra circulava entre la burgesia local i les entitats gironines. Va esdevenir el pintor oficial de la ciutat de Girona durant la postguerra i va ser mestre d'artistes com Xargay, Monsó, Marquès, Caselles i Llonch. En el 1950 decideix marxar a Argentina, i morirà a Buenos Aires, l'any 1992.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte