Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Visita virtual a l'exposició Girona i França entre la guerra i la pau 1659-1939

Encetem un nou espai del web del Museu les exposicions virtuals. Amb la voluntat d'anar vestint el nostre web amb solucions que acostaran els continguts de la història de la ciutat de Girona. Amb una visita virtual que ha adaptat l'exposició Girona i França. Entre la Guerra i la pau, 1659-1939, i també trobem en castellà, anglès i en francès.

Des de l'any passat, la ciutat commemora amb una variada programació d'actes culturals i cívics el bicentenari de la Guerra del Francès, l'episodi més rellevant de la nostra història col·lectiva recent, que va tenir lloc entre els anys 1808 i 1814, aquest conflicte bèl·lic s'havia tractat sempre des d'una vessant històrica més èpica, on prevalia la visió estrictament militarista i heroica. Durant el darrer segle i, sobretot, més recentment, s'ha analitzat des d'una perspectiva historiogràfica crítica. Del 19 al 21 de novembre de 2009, va tenir lloc a la ciutat el III Congrés d'Història de Girona que precisament analitzava aquests esdeveniments.
En el marc de la celebració del Bicentenari de la Guerra del Francès, El Museu d'Història de la Ciutat va produir una exposició temporal, que donava una nova mirada sobre la Guerra del Francès que té en compte aspectes molt diversos de la Girona i de l'Europa de l'època i, sobretot, que parla de tots aquells gironins i gironines que van viure aquells conflictes i no només d'uns quants personatges.
I pels qui no van poder visitar-la presencialment durant el període en què l'exposició estava oberta, us oferim la possibilitat de poder visitar-la de manera virtual, amb una solució molt innovadora i interactiva que permetrà un acostament atractiu i còmode als continguts que ens ajudaran a entendre les relacions entre Girona i França durant tres segles.
www.girona.cat/museuciutat/expofrances


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte