Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Qual calmin els mals vents, tornaré

Dimecres 16 de setembre (18h), Pilar Francès presentarà el llibre acompanyada de Miquel Serrano, historiador i conservador del Museu Memorial de l'Exili (MUME).

Foto

Aquest mes de setembre també es reprenen les activitats del cicle “Veus i imatges de l'exili al Museu d'Història de Girona”, iniciat l'any passat. La iniciativa pretén recuperar idifondre històries de vida i de lluita de les persones que ens han precedit i van viure les violències de la Guerra Civil i que van experimentar la terrible fractura causada per l'exili de 1939, que va ser el més gran de la història del nostre país.

Entre el gener i febrer de 1939, van anar a França 450.000 persones fugint de la guerra i de la repressió. El govern francès no els va reconèixer com a refugiats polítics, sinó com a emigrants, la majoria indocumentats. Sense papers, el seu destí eren els camps de concentració amb unes condicions pèssimes.

El dimecres 16 de setembre al Museu d'Història de Girona es presentarà el llibre Quan calmin els mals vents, tornaré de l'escriptora Pilar Francès. L'autora explica en aquest volum la vida del seu avi, en Josep Francès, un dels exiliats forçosos, mobilitzat el maig de 1938 i destinat a la Flotilla de Vigilància i Defensa Antisubmarina de Catalunya. Posteriorment, i dalt del guardacostes Alcaudón, va marxar cap a terres franceses.

La mateixa autora serà l'encarregada de presentar el llibre acompanyada de Miquel Serrano, historiador i conservador del Museu Memorial de l'Exili (MUME).

L'activitat és gratuïta amb capacitat limitada, degut a les circumstàncies sanitàries actuals i la necessitat de controlar l'aforament serà necessària la reserva prèvia [aquí]TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte