Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Un estiu de sardana

Aquest estiu podeu gaudir de la sardana en una ruta per tres museus: el Museu d'Història de Girona, el de Sant Feliu de Guíxols i el Museu de la Mediterrània

El dilluns 27 de juliol hem assistit a la inauguració de l'exposició 'Juli Garreta, el paisatge fet música', del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, en la que el Museu d'Història de Girona ha col·laborat amb la cessió d'una col·lecció d'instruments. Hem gaudit amb el recorregut guiat que en Jordi Molina ha ofert a tots els museus, entitats, colles sardanistes, agrupacions i particulars que han participat d'aquest projecte.

El Museu d'Història de Girona compta amb un espai dedicat exclusivament a la cobla i la sardana, a la seva història i a la seva evolució. L'àmbit, que incideix en un aspecte molt lligat a la història de la ciutat, i per extensió, a tot Catalunya, conté instruments de cobla valuosos i antics, com les tenores dels gironins Josep Baró Güell, Ramon Rossell, Josep Coll i Ricard Viladesau.

A l'exposició 'Juli Garreta, el paisatge fet música' que es pot visitar a l'antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols, s'hi poden veure vuit instruments procedents del MHG:

Una tenora obrada per Enric Soldevila “Catroi” que data del 1900.
Un flabiol Schmid del 1870, donació de Carles Enric Rosell Formiga.
Un tible del 1960.
Un trombó de pistons del 1900 donació de Joan Franquesa Puig.
Una trompeta, donació de Marcel·lí Trias Fàbregas.
Un fiscorn; un cornetí i un tamborí, que daten del 1900.

Ha estat un goig contribuir des de Girona a la difusió de la sardana i la cobla i la memòria de Juli Garreta, el cèlebre compositor ganxó.

Aquest estiu en què el turisme serà de més proximitat que mai, us esperonem a redescobrir el patrimoni local i ciutadà, visitant aquesta exposició i completant-la amb la visita als espais dedicats a la sardana del Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí) i a la sala de la Sardana i la Cobla del Museu d'Història de Girona.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte