Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Robert Llimós

Una obra de colorisme violent

Foto

Robert Llimós (Barcelona, 1943) és un pintor, gravador i escultor català que es defineix com un artista fora de tota etiqueta, en constant evolució i amb absoluta llibertat.

Va estudiar a l'Escola Massana i a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i en els seus inicis va formar equip amb Eduard Arranz Bravo, Rafael Bartolozzi i Gerard Sala.

Es va iniciar com a pintor a la Nova Figuració (1965-1968) per després experimentar amb l'art conceptual (1969-1973) i finalment, retornar a la pintura figurativa en una línia més expressionista i atorgar un gran èmfasi al color i mostrar la perspectiva subjectiva de l'artista.

Les seves pintures, de colors vius, se solen centrar en la figura humana i en la seva visió emocional del món. L'artista opta per desafiar els límits propis de la pintura deconstruint les formes i els volums de les seves teles per sintetitzar-los en línies multicolors i expressives. La seva obra conté una ferotge crítica social amb un colorisme violent. Són els colors els que acaben conformant i definint les formes i ens permet entreveure el món curiós en el què estem.

Rodonya, 1967
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte