Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Olga Sacharoff

Va formar part d'un grup d'artistes que van mirar de revifar el to cultural de la ciutat de Barcelona de la postguerra, tot i que el franquisme, la va silenciar

Foto

Olga Sacharoff (Tbilissi, Geòrgia, 1889 – Barcelona, 1967) va arribar a Barcelona, fugint del conflicte de la I Guerra Mundial, altres artistes d'arreu d'Europa. S'havia format a l'Escola de Belles Arts de Tbissili i va viatjar a Munic i París, on va entrar en contacte amb nuclis avantguardistes, i va conèixer l'expressionisme alemany, el cubisme i l'art de Cézanne.

Era una dona progressista i creadora, i representava el model femení modern. A Barcelona, Olga Sacharoff i seu marit el pintor i fotògraf Otto Lloyd van viure de ple l'esclat intel·lectual i liberal republicà fins a la Guerra Civil espanyola, que van tornar a París.

Després d'una etapa cubista, Sacharoff va desenvolupar un estil figuratiu molt personal amb importants influències primitives. Amb l'esclat de la II Guerra Mundial, es van establir definitivament a Barcelona. A partir de llavors, en ple franquisme, la seva pintura va deixar de banda l'impuls avantguardista. Tot i que va mantenir les pinzellades poètiques que la caracteritzaven, va acabar sent més realista, de figures i interiors poètics, d'acord amb l'ambient cultural del moment.

Ella va saber copsar millor que ningú la màgia, el color i la llum de Barcelona i el seu entorn més íntim i particular. La tendresa és patent en els interiors, paisatges, figures femenines i flors de tons suaus i pinzellades petites.


Interior de l'estudi, sense data
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte