Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Memòries d'una pandèmia

Les Xarxes de Museus d'Història i Monuments i de Museus d'Etnologia de Catalunya inicien una campanya, del 19 de maig al 14 de juny, de recollida de materials per testimoniar el pas de la COVID-19 pel nostre país

Foto

Els 22 museus membres de les dues xarxes, liderats pel Museu d'Història de Catalunya, inicien la campanya Memòries d'una pandèmia amb la finalitat de preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas la COVID-19 pel nostre país.

Els documents, imatges, vídeos i objectes materials recollits entre el 19 de maig i el 14 de juny permetran interpretar l'impacte de la pandèmia a Catalunya des del punt de vista sanitari, social, econòmic i cultural i esdevindran el patrimoni que les properes generacions podran vincular amb el període històric que estem vivint i explicar la realitat polièdrica de la pandèmia.

La campanya està adreçada tant persones individuals i anònimes a empreses, representants de col·lectius ciutadans, autoritats públiques, institucions, ONGs o associacions de tot tipus, actors socials, culturals i productius.

Finalitzada la recollida, es posarà en comú el material donat als diferents museus per fer-ne una lectura transversal i desenvolupar un projecte comú de divulgació.

[Nota de premsa]

Com participar
El període de la campanya és del 19 de maig al 14 de juny de 2020.

Si teniu material que creieu que pot ser d'interès,envieu-nos un correu electrònic a museuhistoria@ajgirona.cat

Cal que inclogueu la següent informació:

-Nom i cognoms de qui vol fer la donació
-Fotografia de l'objecte o arxiu digital que es vol cedir : imatges, àudios, vídeos, dibuixos, documents o altres objectes que hagin estat fets o usats durant la pandèmia.

Si es tracta d'un objecte material, ens posarem en contacte amb vosaltres per indicar-vos com fer l'entrega un cop s'obrin els museus. I si es tracta d'un arxiu digital, el podeu adjuntar directament al correu. Si pesa més de 8 MB, haureu d'utilitzar un servei d'allotjament de fitxers per enviar-nos-els. En aquest cas, us recomanem que utilitzeu WeTransfer

-Breu descripció de context o informació rellevant sobre l'objecte o allò que descriu la fotografia, vídeo, o missatge de veu.

---
Nota: el Museu d'Història del Girona es reserva el dret d'acceptar o rebutjar l'element objecte de la donació. I podrà exposar l'objecte i fer-ne difusió en els mateixos termes que regeixen per a la col·lecció del Museu, així com realitzar activitats de divulgació cultural si s'escau.

Els participants en el projecte "Memòries d'una pandèmia" autoritzen el Museu d'Història de Girona a exhibir, publicar, difondre o reproduir les imatges, els àudios, vídeos i els textos que ens facilitin sense que comporti cap tipus de compensació. El MHG es reserva el dret d'ús de les imatges i objectes per a accions sense ànim de lucre, per documentar i testimoniar el període de la pandèmia a Girona.#memòriespandèmia


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte