Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Francesc Artigau

Un pintor de la generació dels 60 que planta cara a l'informalisme i recupera l'art figuratiu

Foto

Francesc Artigau Seguí (Barcelona, 1940) Pintor, dibuixant i gravador, que es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis i a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona.

Va ser membre de la generació dels anys seixanta que va desafiar l'hegemonia de l'informalisme i va emprendre una nova figuració, interessant-se per l'art pop nord-americà i recuperant la figura humana com a proposició formal.

Artigau opta per una figuració revestida d'ironia al servei de la crítica social. Entén la pintura com un mitjà de coneixement de la realitat quotidiana que s'expressa a través d'un esperit de crònica d'una col·lectivitat. La seva pintura, sota una pinzellada vigorosa i d'intens cromatisme, aconsegueix crear un clima poètic més enllà de la realitat quotidiana. En la seva obra trobem elements tan essencials com la llum, el color i especialment el dibuix, que delimita les formes i les superfícies, que estructura el quadre i li permet anar teixint de mica en mica la narració que protagonitza la seva obra. Aquest interès per lo quotidià prové, en certa manera del Pop Art, en una voluntat d'aïllar uns personatges anònims, normalment femenins, en un espai familiar que esdevé estrany, i confrontar-los a l'espectador.


Sense títol, 1966
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte