Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Xavier Corberó

Un relleu senzill i bonic d'una aparent puresa i nuesa.

Foto

Xavier Corberó (Barcelona, 1935 – 2017), pintor i dissenyador de joies, va aprendre a treballar artesanalment els metalls en el taller del seu avi, Pere Corberó.

Va iniciar els seus estudis artístics a l'Escola Massana de Barcelona, fundada pel seu pare, i els va continuar en la Central School of Arts and Crafts de Londres, ciutat on va residir des de 1955 a 1959. També va treballar a la fundació Medici de Lausana, on va viure un període clau de la seva formació i on va rebre la influència de Pau Gargallo, Henry Moore i Giacometti.

Més tard es va obrir pas als Estats Units on se'l va relacionar amb el moviment Op Art, basat en les formes geomètriques. El 1960 es va instal·lar a Barcelona i el 1972 va fundar el Centre d'Activitats i Investigacions Artístiques a Esplugues de Llobregat, un espai per acollir artistes. A l'època de la Barcelona preolímpica, Corberó va jugar un paper clau en el vessant artístic dels jocs, amb l'assessorament d'instal·lació d'escultures a la ciutat.

Els seus inicis parteixen de les idees interdisciplinàries i de formació integral introduïdes per la Bauhaus. El relleu que presentem mostra una simbiosi entre les formes simples i abstractes, d'una aparent puresa i nuesa.

Sense títol. Sèrie O Figura, 1960.
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte