Saltar la navegaciˇMapa del webContactar el Museu per correu electr˛nic
Ajuntament de Girona
Museu d'Hist˛ria de Girona

CATAL└

ESPAĐOL

ENGLISH

FRANăAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

La 'dama de l'Onyar' ja Ús al Museu d'Hist˛ria de Girona

Rostre femenÝ i misteriˇs Ús metÓfora i sÝmbol dels temps difÝcils que vivim

Foto

Ara procurarem treure l'entrellat de quŔ Ús i d'on ve exactament: Ús un divertimento de joventut d'un artista contemporani? Una c˛pia del rostre de Santa Teresa en Ŕxtasi que, emulant el gran Bernini, va fer alg˙ que estudiava belles arts? un motlle escult˛ric que, adossat a alguna paret, la decorava amb deixos classicistes?

Sigui el que sigui, el cert Ús que aquest rostre femenÝ i misteriˇs aporta metÓfora i sÝmbolisme als temps difÝcils que vivim; i que l'aventura de la seva troballa i del rescat de les aigŘes posa de manifest com d'important n'Ús la cultura per a la supervivŔncia de la societat.

GrÓcies als ve´ns per l'alerta i a tothom que ens ha ajudat a rescatar-la. GrÓcies a qui ens ha donat pistes per identificar-la. GrÓcies a qui ens ha fet comentaris i observacions que ens ajuden a entendre millor la peša i tot el que l'envolta. GrÓcies a l'artista que la va fer.

Nosaltres seguirem treballant per posar a l'abast de tothom la hist˛ria i el patrimoni de Girona. Ara, amb la companyia de la
'Dama de l'Onyar'.
Museu
Hist˛ria
Cultura
Patrimoni


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte