Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Lluís Marsans

Avui amb un dibuix senzill i delicat

Foto

Lluís Marsans i Julià (Barcelona, 1930 – 2015) és un dels grans artistes catalans de postguerra més desconeguts que va dur a terme una pintura figurativa intimista, de petit format i refinada.
Va descobrir la pintura contemporània de la mà del seu amic Ismael Smith a Nova York. A Barcelona, va estudiar al taller de Ramon Rogent i es va apropar al grup Dau al Set de la mà de Joan Ponç.
Des de llavors fins a mitjans dels anys seixanta, Marsans va jugar amb l'avantguarda i l'abstracció, però en un moment donat, va decidir parar el temps, destruir la seva obra i endinsar-se a fons en la figuració, sense pretendre ser realista sinó crear un món propi i allunyat. La seva amistat amb Marchel Duchamp, i la pintura de Cézanne, li va provocar la identificació amb un nou llenguatge plàstic, cap a una pintura figurativa, allunyada de l'aldarull de la modernitat.

Les figures, quasi caricaturesques però sense arribar a ser-ho, són taques inesperades d'expressió esborradissa dominades per la malenconia o el plaer d'estar trist. Com l'obra d'avui, són figures insinuades i decadents. La seva obra és solitària i camina deixant rastres de poesia.


Dama, c. 1972-1974
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte