Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Erwin Bechtold

Una obra que omple de color i claredat

Foto

Erwin Bechtold (Colònia, Alemanya, 1925)
Artista alemany que el 1950 es va traslladar a París on va treballar amb Fernand Léger. Un any més tard es va instal·lar a Barcelona on va conèixer als components del grup Dau al Set, com Cirlot, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Cuixart, entre d'altres.
Finalment el 1954, va descobrir Eivissa i captivat per la llum i l'ombra de l'illa, va decidir fixar-hi la seva residència, sense interrompre les seves relacions amb Barcelona ni amb els centres artístics europeus. Va formar part de l'anomenat 'Grup Ibiza 59' i més tard del col·lectiu Syn.

A l'inici de la seva trajectòria artística, va adoptar l'Abstracció Informalista basada en l'expressivitat de la matèria. A partir de l'any 1964 es va endinsar en el Geometrisme, amb pintures amb formes orgàniques on domina el fons blanc amb cintes de colors lluminosos que recorren els marges de la tela, tal com es pot observar a l'obra que presentem avui.

Més endavant la seva pintura va evolucionar cap a la denominada 'arquitectura de la forma'; l'espai, el centre, el marge, l'angle, esdevenen temàtica principal dels quadres. Bechtold s'ha convertit en sensible analista de la forma i l'espai.

Sense títol, 1965
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte