Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Manolo Hugué

Un dels grans escultors del segle XX

Foto

Manolo Hugué (Barcelona, 1872 – Caldes de Montbui, 1945) Va crear petites escultures d'un encant acollidor i intimista. Després d'un primer període de formació a Barcelona, es va traslladar a París el 1910, on es va interessar per l'escultura mesopotàmica, les avantguardes del moment i l'escultura de Rodin.

Res a la seva obra és improvisat; obres en equilibri entre el classicisme noucentista i la modernitat encarnada pels seus amics Picasso, Braque i Gris de l'època cubista, amb qui va coincidir a Ceret. Allà va desenvolupar un estil molt personal, clarament classicista, amb influències de l'estatuària gòtica, els cànons grecs i de l'essència de les cultures arcaiques, aportant uns trets molt especials.

La representació de la dona és un tema recurrent en l'artista així com el món que l'envolta, el seu entorn immediat i quotidià. Manolo Hugué solia representar arquetips humans sans i equilibrats, de cànon hel·lènic, lleugerament rodonets i en els que les corbes són fortament acusades.

Tot i que fou més conegut com a escultor, la seva activitat com a pintor fou molt diversa i important, intensificada en els moments que l'artritisme que patia li feia difícil de treballar el fang.

Noia, sense data
Fotografia: J. Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte