Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Una història de Girona

Us proposem 4 llibres que us submergiran en la història de la nostra ciutat. Són textos d’autories diferents, escrits per a dotar de contingut les exposicions temporals, que des del 2011 i fins el 2016 varem dedicar a la revisió de la historia de Girona

Foto

Parlen dels origens de la ciutat romana, de l'esplendor de la Girona medieval que fou anomenada la Clau del regne, de la catedral majestuosa que s'erigeix en símbol i segell de la Girona barroca, o dels rostres diversos d'una ciutat que amb l'impuls cultural, social, industrial i econòmic, s'obria a l'era contemporània.

Els llibres que us recomanem parlen també de les pintores gironines del s. XVI i XVII; de les jueves medievals; de la comtessa Ermessenda, fundadora de la Girona medieval; de les monges de Sant Daniel, que son congregació des de fa mes de mil anys; de les treballadores de la Gròber, gestores de la Girona industrial; de les Bàrbares, defensores i curadores de la ciutat durant el setge del 1809, de les milicianes de la Guerra Civil, o de les primeres estudiants que es varen graduar a l'Institut d'Ensenyament Mitjà, al s. XIX.

Són esments, només; i encara no són suficients ni en extensió, ni en contingut; però si que son les primeres passes en el camí d'explicar la història de la ciutat amb una mirada de gènere, aconseguint així un relat més just, més honest, més global i, al cap i a la fi, força més distret i interessant.

Com va dir el gran historiador francès Marc Bloch Certament, si poguéssim fins i tot considerar la història incapaç d'altres serveis, caldria fer valer, a favor seu, el fet que sigui distreta"..


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte