Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Rafael Bartolozzi

Avui, us presentem La escala sudamericana, 1967

Foto

Rafael Bartolozzi (Pamplona, 1943- Tarragona, 2009) pertany a la generació dels anys 60, integrada per artistes molt dispars com Llimós, Gerard Sala, Artigau o Arranz-Bravo. Amb aquest últim va compartir aventures plàstiques durant més d'una dècada i els dos van formar un cèlebre tàndem en ple moment de rebel·lia hippy durant la transició.

Després d'uns inicis influenciats per la brillant generació informalista dels anys 60, aviat Rafael Bartolozzi descobreix el seu propi camí en l'aparició d'una nova figuració que va desembocar en una vessant Pop Art de reivindicació sociopolítica.

Els primers treballs que van permetre calibrar la seva veritable personalitat i vàlua corresponen als anys 1967-1968, com l'obra que us apropem avui. Presenten enigmàtiques formes desarticulades o fragmentades de figures resoltes en suaus i subtils transparències evanescents ja dotades amb un peculiar rerefons poètic.

La pintura de Bartolozzi és intuïtiva, festiva i emocional. Pel pintor, l'art consistia a comunicar emocions de manera senzilla, primitiva i natural, deixant brotar lliurement la creativitat més genuïna, i on allò imaginatiu i allò poètic es fusionen.


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte