Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Manolo Millares

Avui, amb A la manera de Torres-García, de 1951, una obra que recorda els inicis de l'art prehistòric

Foto

Manolo Millares (Las Palmas de Gran Canària, 1926 – Madrid, 1972) va contribuir a renovar la creació artística en el context de l'Espanya franquista dels anys cinquanta i seixanta.

Va impulsar diferents grups de renovació, com el LADAC (Los arqueros del arte contemporáneo) el 1950 a Las Palmas i el més conegut El Paso, el 1957 a Madrid, juntament amb Antonio Saura i Pablo Serrano, entre d'altres artistes.

La seva obra va viure una primera etapa fins el 1955, amb un llenguatge proper al surrealisme i a la cultura aborigen de Canàries. Les obres de la sèrie pictografies mostren un conjunt de signes, que enllacen amb la tradició indígena i amb la recerca antropològica dels orígens de l'art. La segona etapa ve marcada per la plena adscripció a l'informalisme, amb l'ús de l'arpillera de sac com a tela, que estripava, cosia o enganxava; i altres materials com sorra, pedres o fusta, banyats en color negre, blanc i vermell.

L'obra d'avui, de la sèrie pictografies, és un homenatge a l'universalisme constructiu de Torres García, amb un llenguatge simbòlic, ple de dibuixos geomètrics i grafismes.

A la manera de Torres-García, 1951
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte