Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Remedios Varo

Avui us presentem a una dona increïble del surrealisme, la catalana Remedios Varo, Composició de 1935, pintada a Barcelona

Foto

Remedios Varo (Anglès, 1908 - Mèxic 1963) nascuda a Anglès, va créixer a Madrid amb la seva família. Va ser una de les primeres dones a estudiar a l'Acadèmia de San Fernando de Madrid.

El 1932 es va instal·lar a la Barcelona Republicana on, amb Esteban Francés i Óscar Domínguez, va emprendre el camí surrealista i es va submergir en els moviments d'avantguarda, com el logicofobista, que perseguia la síntesi de l'espiritualisme i el surrealisme.

Amb l'esclat de la Guerra Civil va conèixer a Benjamin Péret, i va marxar amb ell a París, on seguirà plenament el moviment surrealista d'André Bréton. Quan els nazis varen entrar a la capital francesa, Varo i Péret van marxar a Mèxic exiliats. Allà va ser on el seu surrealisme va aconseguir la maduresa creativa.

La seva obra és plena de mons fascinants i paisatges onírics, sorgits de la seva imaginació, de viatges interiors i de l'interès per allò màgic i ocult. El món fantàstic de Varo és original i ric en detalls, com l'obra que presentem avui, pintada el 1935 a Barcelona.

Composició, 1935
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte