Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Francis Picabia

Avui, us presentem una de les obres mestres de la col·lecció, el quadre Diana, de Francis Picabia, del 1922, que va exposar a les Galeries Dalmau de Barcelona

Foto

Durant els anys 1915 i 1916, en plena confrontació bèl·lica europea, Francis Picabia (París, 1879 – 1953) va arribar a Barcelona, com molts altres creadors. Allà va publicar els quatre primers números de la seva revista dadaista 391 i el llibre de poemes Cinquante-deux miroirs.

Francis Picabia va presentar la seva primera i única exposició individual a Barcelona, a les Galeries Dalmau, del 18 de novembre al 8 de desembre de 1922 on presentava 47 obres. L'artista s'allunyava de les propostes dadaistes i presentava els seus nous treballs, una sèrie d'obres molt depurades que reflectien un innovador concepte plàstic basat en la geometria i elaborat a partir del cercle. Les obres eren una barreja eclèctica d'art figuratiu, abstracte i representacions mecàniques.

L'exposició es va inaugurar amb una conferència d’André Breton sobre art modern. Breton també havia escrit el prefaci del catàleg de l'exposició.

El caràcter impetuós i inconformista de Francis Picabia confereix a la seva trajectòria artística una dimensió de renovació permanent que constitueix la seva característica essencial. Picabia és un artista versàtil, sempre orientat cap al canvi.

Diana, 1922
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte