Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Fons Santos Torroella: Joan Ponç

Ahir ens va deixar el filòsof i crític d'art Arnau Puig, últim representant del mític grup Dau al Set, el recordem amb aquesta obra de Joan Ponç, que també n'era membre

Foto

Joan Ponç i Bonet (Barcelona, 1927- Saint Paul de Vence, 1984) membre també de Dau al Set i un dels artistes més representatius de les primeres avantguardes de la postguerra espanyola "pintava, no qüestions plàstiques, sinó necessitats expressives."

Avui us presentem Home i cavall c. 1948.

Joan Ponç va entendre la pintura com un refugi per sobreviure. La seva obra plasma un món personal, amb personatges fantàstics i fantasmagòrics qualificada per molts de grotesca, torturada, diabòlica, al·lucinant, màgica, carnavalesca i infernal.

L'essència del seu art recau en la manifestació d'un món interior complex, contradictori i ple de reflexions sobre la natura de l'ésser humà i l'existència. Les seves figures antropomorfes i vegetals, de gran potència plàstica, apareixen representades mitjançant colors purs i intensos, i envoltats d'una aura irreal que donen a les seves obres el peculiar aspecte tel·lúric que caracteritza la producció artística de Ponç.

Home i cavall c. 1948
Fotografia: Jordi Puig


TORNAR

 

© 2020 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte